Miért javítja a Himalája só a böjt eredményét?

Tartalom
Miért javítja a Himalája só a böjt eredményét?

Miért javítja a Himalája só a böjt eredményét?

Himalája só egy természetes ásványi anyag, amely gazdag ásványokban és nyomelemekben. Az ilyen só hozzáadása a böjthez segíthet megtisztítani a testet és javítani az életminőséget. Ez az ásványi anyag támogatja a méregtelenítő folyamatokat a testben, és segít a böjt során felmerülő hiányosságok pótlásában. Emellett a Himalája só bevezetése a böjtbe javíthatja a böjt folyamatát és eredményét.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mik azok az elektrolitok?

Az elektrolitok olyan ásványi anyagok csoportja, amelyek elektromos töltést képesek vezetni a szervezetben. Az emberi test fő elektrolitjai a következők:

 • Nátrium
 • Kálium
 • Kalcium
 • Magnézium
 • Klorid
 • Foszfát

Ezek az elektrolitok létfontosságúak az emberi egészség számára. Kölcsönhatásba lépnek egymással és a testben lévő sejtekkel, amelyek működéséhez kis elektromos töltésre van szükség. Felelősek a hidratáció, a vér savasságának, az idegek és az izomsejtek szabályozásáért.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Elektrolit hiány

Mindenki érzékeny az elektrolit egyensúlyhiányra vagy hiányára. Hiszen a testünk nem termeli ezeket, hanem táplálékkal kell bevinnünk. Kis esetek olyan tünetekhez vezethetnek, mint az izomgyengeség és a fáradtság. A súlyosabb tünetek görcsrohamokat és csontrendellenességeket okozhatnak.

A veséi és a hormonjai azon dolgoznak, hogy az elektrolitok egyensúlyban maradjanak az egészségünk megőrzése érdekében. Az olyan dolgok, mint a betegség, a túlzott izzadás edzés közben, és a helytelen táplálkozás egyensúlyhiányt és esetleg hiányosságokat is okozhat.

Mi köze ennek az egésznek az időszakos böjthöz és a fogyáshoz? Nos, azok, akik fogyni szeretnének az IF használata közben, csökkentik a kalóriabevitelüket. A kalóriacsökkenés nagy része általában szénhidrátokból származik, mivel elegendő fehérjeszintre van szükségünk az izomjavításhoz és karbantartáshoz, valamint zsírra van szükségünk az optimális hormonműködéshez.

Mivel a szénhidrátokat nem szükséges bevinni az étrendbe szervezetünk egészséges működéséhez, a fogyás során általában csökkenteni kell őket. Amikor elhagyja a szénhidrátokat, és elindítja a böjtöt, a szervezet kiüríti a felesleges vizet, amely a szervezet glikogénraktárainak tulajdonítható, és amelyet a szénhidrátfogyasztás okoz.

Sajnos ez a víz elektrolitokhoz kötődik, és a test végül kiüríti az elektrolitjainkat a vízzel együtt. Éppen ezért, amikor új diétát kezdesz, már a legelején gyorsan elveszíted az úgynevezett „vízsúlyt”, majd egy egyenletesebb fogyási ütembe lépsz, heti 1-2 kilót fogyva.

Mivel a böjtölési időszakok elhúzódnak, nincs állandó táplálék-elektrolit-ellátása a felesleges vízből kiürült elektrolitok pótlására. Ez a folyamat könnyen egyensúlyhiányhoz vagy hiányossághoz vezethet, és ez lehet az oka annak, hogy egyesek úgy döntenek, hogy csökkentik a kalóriákat, és elkezdenek fáradtsággal és gyengeséggel küzdeni.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Az elektrolitok megtörhetik a gyorsaságot?

Tehát tudjuk, hogy valószínűleg növelnünk kell az elektrolitbevitelt a böjt időszakaiban, hogy csökkentsük értékes egyensúlyunk kilökésének esélyét. De az IF számos egészségügyi előnnyel jár, nem beszélve azokról, amelyek hozzájárulnak a jobb fogyáshoz.

Nem akarjuk megszegni a böjtöt, hogy elektrolitokat gyűjtsünk. A legtöbb embernek a sportitalok jutnak eszébe, mint például a Gatorade vagy a Pedialyte, amikor az elektrolitokra gondolnak. Mindkettőt általában cukorral töltik fel, hogy elfedjék az elektrolitok sós ízét.

Míg az elektrolitok nem törik meg a böjtöt, a hozzáadott cukor igen. Az elektrolitok önmagukban nem tartalmaznak számottevő kalóriát, így nem lesz mód arra, hogy megszegjék a böjtöt, ha elszigetelt formában fogyasztják őket.

Ugyanúgy, ahogy a vitaminok és más ásványi anyagok sem törik meg a böjtöt. Ha ihat feketekávét, és nem töri meg a böjtöt, fogyaszthat elektrolitokat.

Esszenciális mikrotápanyagok

Csakúgy, mint a mikrotápanyagok, amelyeket a multivitamin- és multiásványianyag-kiegészítőkben találunk, az elektrolitokat az étrendben alapvető fontosságúnak tekintik. Szervezetünk nem tudja ezeket önmagában előállítani, ezért az étrendünkben történő fogyasztás az, amivel feltöltjük szervezetünkben lévő készleteket.

Minden alkalommal, amikor izzadunk, vizelünk és ürítünk, kiürítjük elektrolitjaink egy részét. Ezeket étrendünkkel kell pótolnunk megfelelő mennyiségben, hogy szervezetünk egészséges legyen.

Ideális esetben az elektrolitfogyasztásod minden nap kiegyensúlyozott. Ez azonban nem lehetséges legtöbbünk számára, akiknek hiányzik az étrend változatossága. Szerencsére szervezetünk képes szabályozni bizonyos elektrolitok kiürülését és egyensúlyban maradni, amíg a bevitel elegendő.

Miért válassza a Himalája sót?

A himalájai só kiváló nátrium-klorid forrás, amely biztosítja a rendszeresen szükséges elektrolitok közül kettőt. Az asztali só is ezt teszi, akkor miért lenne jobb a himalájai só?

Nos, akár 84 egyéb ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz. Például kis mennyiségű kalciumot és káliumot, a nátrium és a klorid mellett két alapvető elektrolitot tartalmaz.

Míg a nátrium a legnagyobb mennyiségben előforduló elektrolit a szervezetben, a legtöbb ember túlzottan fogyaszt nátriumot, és nem fogyaszt eleget a többi elektrolitból, ami káros egyensúlyhiányt okoz. A himalájai só biztosítja az összes elektrolitot oly módon, hogy könnyebben egyensúlyba hozza az elektrolitokat, mintha hagyományos asztali sót fogyasztana.

Ezek a további elektrolitok sósabb ízt hoznak létre. Kevesebb sót kell hozzáadnia az étkezésekhez, ami segít csökkenteni a nátriumbevitelt. A túl sok nátrium és a túl kevés egyéb elektrolit dehidratálhatja, éppúgy, mint a túl kevés az összes elektrolitból.

Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a konyhasó többsége jódozott, vagyis biztosítja a szükséges jódot. A himalájai só is ad egy keveset, de nem annyit, mint az asztali só. Emiatt, ha elhagyja a szokásos konyhai sót, és himalájai sóval helyettesíti, jódban gazdag ételeket kell ennie az időszakos böjt étrendjében. Íme néhány jódban gazdag étel:

 • Hal
 • Tejtermék
 • Tojás
 • Tengeri zöldek (hínár, moszat stb.)

Kulcs elvitelek

A himalájai só nem varázslat. Ez csak egy természetes sóforma, amely további ásványi anyagokat és elektrolitokat biztosíthat, és hozzájárulhat a hidratáltság szintjéhez. A Himalája só fogyasztása az IF protokoll alatt a következőből áll:

 • Növeli az elektrolitbevitelt, miközben potenciálisan csökkenti a nátriumbevitelt (amit rendszeresen túlfogyasztanak).
 • Nem töri meg a böjtöt, ha a böjti időszak alatt egy keveset vízbe önt.
 • Az elektrolitok elengedhetetlenek az optimális egészséghez és jóléthez a fogyás időszakában.
 • Egyszerű beállítás, ha a himalájai sót a hagyományos konyhasóval szemben használjuk, mindaddig, amíg jódban gazdag ételeket, például halat, tejterméket és tojást fogyasztunk.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Szerző

„`htmlHimalája só FAQ

Miért javítja a Himalája só a böjt eredményét?

A Himalája só kiváló adalék a böjt alatt, mivel segíti a szervezet kiegyensúlyozását és támogatja a méregtelenítés folyamatát. Emellett pótolja a böjtkor elvesztett ásványi anyagokat és segíti a test természetes reakcióit a táplálkozás hiányára.

Milyen módon lehet a Himalája sót használni böjt alatt?

A leggyakoribb módszer, hogy a Himalája sót tiszta vízben feloldva fogyasztjuk. Ezenkívül használhatjuk fűszerezésre is, vagy akár fürdőként is alkalmazhatjuk a méregtelenítés elősegítése érdekében.„`

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS

Figyelem, kedvezmények a KetoMix termékekre és csomagokrabővebben