Hogyan válasszunk autós mélysugárzót?

Hogyan válasszunk autós mélysugárzót? – Az autós mélysugárzót három fő kritérium alapján választjuk ki.

AUTÓS MÉLYNYOMÓK

A) Erősítő

A mélysugárzó kiválasztásakor vagy egy olyan helyzetben vagyunk, ahol van egy erősítő, vagy megvásároljuk a kiválasztott mélynyomó szerint. A második eset hatékonyabb, de a régi mélysugárzónak új és jobbnak kell lennie, és hozzá kell igazítanunk ahhoz, amit már megvannak.

Ha kétcsatornás vagy 4-csatornás erősítőnk van, kiválaszthatunk egyhullámú 4W-os mélysugárzót. A kétcsatornás erősítők hidak 90% -ig stabilak, legfeljebb 4ohm-ig. Az erősítőt hatékonyan végezzük, ha RMS teljesítményű mélynyomót keresünk a 80-90% -os RMS teljesítmény tartományban. Példa: Van egy 2 csatornás erősítője, amelynek teljesítménye 250W RMS és 4ohms. Megfelelő 200-230 W RMS mélysugárzót keresünk 1×4 ohmos impedanciával.

Ha monoblokkunk stabil egy ohmban, akkor sokkal könnyebb a helyzetünk. Két ikert is választhatunk, és alacsonyabb impedanciát használhatunk, mint a 4ohm. Ami a teljesítményt illeti, ismét csatlakozni kell egy többcsatornás erősítőhöz. Példa: Egy 500/1000 / 1500W RMS monoblokkot 4/2 / 1ohm-on tárolunk. Aztán olyan mélysugárzót keresünk, amely 400-450 W-os RMS-re 4 órára, vagy 800-900 W RMS-re 2 órára, vagy 1200-1300 W RMS-re 1 órára. A több tekercses subwooferek impedanciáját az alábbiakban ismertetjük.

Ha van öt vagy háromcsatornás erősítőnk, az ötödik vagy a harmadik csatorna mélysugárzóját keresjük. Ezekben erősítők, a csatorna általában stabil, hogy 2 Ohm (persze vannak kivételek e páratlan csatorna eléréséig stabil 1Ohm). A mélysugárzó kiválasztása hasonló az előzőhöz. Példa: van egy technika állása szerinti erősítő teljesítmény 4x75W + 1x200W RMS 4 Ohm, 4×100 + 1x300W RMS 2 Ohm. Ehhez az erősítőhöz olyan mélysugárzót keresünk, amelynek 150 ohmos RMS-teljesítménye 4 ohmos vagy 230-280 W 2 ohmos.

B) A hallgatható zene típusa

Napjainkban vannak olyan mélynyomók, amelyeket úgy alakítottak ki és alakítottak be, hogy illeszkedjenek egy adott terelőlemezbe. Ezeket a mélysugárzókat zárt, basszusra reflektáló vagy sávszalagú hangtompítókba telepítjük.

Majdnem minden márka olyan mélynyomókat kínál, amelyek már telepítettek egy ideálisan kiszámított baud rate-ot. 90% mélynyomók ​​univerzális így lehet telepíteni mind a 3 típusú dobozok, de azt látjuk, hogy milyen típusú mélynyomók, hogy készül, hogy kell telepíteni csak az egyik a fent említett három zárt. Ne telepítse ezeket a mélynyomókat szabadon. Szabadonfutó mélysugárzókat is kínálunk, amelyek alkalmasak a szabad összeszerelésre. Ezeknek a mélynyomóknak az a feladata, hogy szigorúbbak legyenek, és mindig szabad levegőnek minősülnek.

AUTÓS MÉLYNYOMÓK

Válogatás a kabinet jelentős hatással van az audio teljesítmény mélynyomó:

Doboztérfogat van egy gyors, dinamikus basszus komponens alkalmas hallgat zenét gyors típusú rock, metal, trance, house, stb

Bassreflex zárt terület egy elhúzódó, mélyebb pedig nyomás kíséretében basszus összetevő, amely a legideálisabb RnB, Hip-Hop, hanem a kereskedelmi pop és a klasszikus zene. Ez doporuručuje szekrény mélynyomók. Ha vásárolni egy külön mélynyomó építésére bassreflexového mezőbe, akkor szükség van egy megfelelő bassreflex hüvely.

Bandpassová burkolat van egy hasonló hanghatás, mint a szekrény bassreflex, de gyakran hatékonyabb design.

A választás a kabinet csak legyen óvatos, ez egy lényeges eleme az ideális hangzást. Kiválasztása bass reflex ház gyors, dinamikus zene eredményezett casting basszus tartalom, míg a zárt dobozos szemlélteti hiánya basszus komponens RnB vagy hip-hop.

Egy másik hatás a mélynyomó audió teljesítmény méretük, gyors dinamikus zene használatát javasoljuk mélynyomók ​​a 8 „10″ és 12”. Az RnB és Hip Hop javasoljuk mélynyomók ​​méretek 10″ , 12 »vagy 15«.

 

C) Impedancia száma és a tekercs mélynyomó és a lehetőséget a részvétel

Mivel a gyakori kérdésekre elkészítettük és bekötési példát vícecívkového mélynyomó vagy mélynyomó.

A több tekercs impedancia mellett az ajánlatokat velünk kétféle hangszóró csatlakozások! Leggyakrabban találkozik velük csatlakoztatásakor dvoucívkových mélynyomók ​​vagy két mély- és több azonos, de természetesen lehet alkalmazni bárhol, például, ha két pár středobasů az ajtót, hangszórókat a tálcába.

 

Itt a kapott impedancia gyakran alkalmazott bekötése:

 

Párhuzamos kapcsolás 2-coil mélynyomó vagy impedancia 2

a) 4 + 4 Ohm kapott impedancia kapunk 2 Ohm

b) 2 + 2 Ohm van kapott eredő impedanciája 1Ohm

c) 1 + 1Ohm kapott impedancia kapott 0,5ohmu

 

Két kétmagos mélysugárzó párhuzamos csatlakoztatása az impedanciához

a) (4 + 4ohms) + (4 + 4ohms) egy 1ohm-os impedanciát kapunk

b) (2 + 2ohms) + (2 + 2ohms) 0,5ohm-os impedanciát kapunk

c) (1 + 1ohm) + (1 + 1ohm) a kapott impedancia 0,25ohm

 

Kétvezetékes mélynyomó vagy 2 impedancia hangszóró soros bekötése

a) 4 + 4ohm kap egy 8ohm-os impedanciát

b) 2 + 2ohm a kapott 4ohm impedanciát kapja

c) 1 + 1ohm a kapott 2ohm impedanciát kapjuk

 

Két kétmagos mélysugárzó soros összekapcsolására az impedancia vonatkozásában

a) (4 + 4ohms) + (4 + 4ohms) 16ohm-os impedanciát kapunk

b) (2 + 2ohms) + (2 + 2ohms) a kapott 8ohm impedanciát kapjuk

c) (1 + 1ohm) + (1 + 1ohm) a kapott 4ohms impedanciát kapjuk

Abban az esetben, csatlakoztassa a hangsugárzókat a végső 8ohm impedancia az erősítő maximális impedancia 4 Ohm, nem lesz semmi más, mint csökkenteni erősítők felére. Ha nem felel meg a maximális érték a legalacsonyabb impedancia, amelyben az erősítő stabil, károsíthatja nemcsak az erősítőt de esetleg hangszórók és mélynyomók. Ezért javasoljuk a legalacsonyabb impedanciát, amelyben az erősítő stabil.