HOGYAN KIVÁLASZTJA AUTOMATIKUS MŰKÖDTETŐKET

Az autós hangszórókat számos kritérium szerint választjuk ki … a méret, típus, minőség és csatlakozási mód (az autórádióhoz vagy az erősítőhöz). Ha azt szeretnénk, hogy valóban 100% -ban biztos, hogy válassza ki a megfelelő hangszórók az autó, keresse fel a fizikai áruház Košice Barca, ahol szívesen ad tanácsot Önnek. Ne adjon tanácsot azoknak az online kiskereskedőknek, akik nem rendelkeznek kőraktárral, ezért nem rendelkezhetnek valódi tapasztalattal az általuk kínált árukkal.

1. A hangszóró méretei az autóban

A hangsugárzók kiválasztásakor a hangszóró méretének meghatározásával kezdődik. A műszerfalon elhelyezett autó hangszórók általában 87 mm és 100 mm méretűek. Hangszórók az ajtón, majd 130 mm és 165 mm. Egyes járművek ovális hangszórók (pl. Fiat, Ford, Mazda), ami lehet több mint az MDF vagy műanyag párna csökkenti a hangszóró lehet átalakítani a klasszikus méretei 130 mm vagy 165 mm, ami sokkal szélesebb választékot. Az itt felsorolt ​​méretek külső átmérők, nem pedig a szerelő furat átmérője. Az átmérője a szerelési lyuk a telepítés a 100 mm-es hangszóró 95mm, az átmérője a szerelési lyuk a telepítés a 130 mm-es hangszóró 111mm, az átmérője a szerelési lyuk a telepítés a 165 mm-es hangszóró 145 mm-es.

2. A hangszórók típusa

Az autós hangszórók elsősorban a következőkre oszthatók:
– Komponens hangszórók
– koaxiális hangszórók

A komponens hangszórókat az egysávos, a magas és a középső basszus (vagy a 3-sávos hangsugárzók) különbözteti meg. Különbözőek, és a hangszóró teljesen külön helyezhető el, így jobb hang- és hangteljesítményt eredményez. A legtöbb esetben az alkatrész mellékelt hangszóró és egy külső crossover, amely elválasztja a toronyházak, közepes bassz és 3-sávos és sáv basszus. A kapcsoló lehetővé teszi beállítását a decibel szintet a magassugárzó (például +2 dB 0 dB – 2db), a meredekség (például 6 dB / oktáv., 12 dB / oct.) Akár aktív vagy bi-erősítő kapcsolat.

A koaxiális hangsugárzók olyan kialakításúak, ahol a hangszóró a középső mély hangsugárzóhoz van csatlakoztatva. Előnye az egyszerű összeszerelés és a megfizethető ár, közel a hangsávokhoz egy hangszóróban csökkenti a reprodukált hangminőségét, különösen magasabb frekvenciákon. 3-utas koaxiális hangszóró áll egy mély hangú hangszóró elé egy külön hordozó egy közepes tónusú hangszóró és magassugárzó.

3. Hangszórók az autórádióban?

Ha részt hangszórók rádió is, ez jó, hogy nézd meg az érzékenység, amely adott dB. A nagyobb érzékenységű hangszórók alkalmasabbak lesznek. Az ajánlott hangszóró teljesítmény 25 W RMS-ről 100 W RMS-re. Ne félj, vagy hangszórók impedanciája kisebb, 2 vagy 3 ohm hangszóró márkás rádió hibamentes üzemmódban képes, és ennek eredményeként megkapja az előnye az alacsonyabb impedancia növeli a teljesítményt. Alacsonyabb árakon, a mai hangszórók nagy részét az autórádióra tervezték.

4. Erősítő hangszórók?

Az erősítőn keresztül csatlakoztatott hangszóróknak nagyobb terhelésnek kell lenniük. Javasoljuk a 60W RMS-et és így tovább. A külső erősítő rendszerint 100 eurós árfekvésű hangszórókból áll, – és így tovább.

5. Tipp az autós hangszórókhoz, csillapítás

Az autó hangszórók leginkább befolyásolják az így kapott hangot, így itt az Ön ügyfelei számára a kőboltban teszteltek és teszteltek olyan hangszórókkal, amelyek az árkategóriában kiváló minőségű feldolgozással és hangzással rendelkeznek.

Javasoljuk például, ezek az autós hangszórók:
– Ground Zero GZIC 16X kétirányú hangsugárzók 165mm
– Ground Zero GZTF 13TX 2-utas 130mm-es hangszórók
– Ground Zero GZRF 65XII kétirányú hangsugárzók 165mm

Végül, ne felejtsd el kinyitni az ajtót, hogy tökéletes ajtó akusztikát tegyen. Csillapítás nélkül az eredő hang nem az, ami hangzik, de ez egy egyszerű kompromisszum a torzítással.