Gyorstesztet is végezhet a covid-19 ellenanyagokra, és a koronavírus antigén tesztjét is elvégezheti otthonában

Tartalom

Gyorsan elvégezheti a covid-19 elleni antitestek tesztjét és a koronavírus elleni antigén tesztet otthon is. Aggódik, hogy kint tartózkodva találkozhat a veszélyes Covid-19 betegséggel? Tervezi, hogy meglátogatja rokonait, vagy pedig csak nem akar senkit veszélyeztetni a munkahelyén?
Nem kell azonnal rohanni az emberek soraiba egy ingyenes antigéntesztelésre, amelyek gyakran kaotikusak tudnak lenni, vagy egyszerűen rosszul szervezettek. Segíthet otthoni módszerekkel is. Például egy egyszerű koronavírus-teszt, amelyet szakmailag is elismertek, hogy hitelesek.

Covid-19 gyorsteszt a koronavírus igg / igm antitesteire – hogyan működik valójában?

A piacunkon alapvetően kétféle teszt érhető el – az egyik az orrnyálkahártya koronavírusának jelenlétét vizsgálja, a másiknak egy csepp vérre lesz szüksége. Áruk összehasonlítható, bár a régi jó mondás szerint a kényelmet megkell fizetni. Az orrnyálkahártyás teszt egy kicsit drágább.

Mindkettő azonban segíthet a koronavírus részecskék gyors felismerésében. Ezenkívül kiderül, hogy jelenleg akut fertőzése van-e, vagy korábban találkozott-e már a betegséggel, és most nem vagy veszélyes a környezetére nézve.

✅Antigén tesztek ára – válassza ki a megbízhatóság szerintBiztonság, megbízhatóság és egyszerű használat

pontosan ez a három olyan jellemző közös a hazánkban jelenleg elérhető összes covid gyorstesztben. 4000 Ft áron néhány perc alatt megtudhatja, hogy milyen helyzetben is van jelenleg. Csak nézze meg a tesztmembránt, és azonnal tiszta képet is kap.

A gyorstesztek megbízhatósága

Először foglalkozzunk az orrnyálkahártyás tesztekkel. Helyesen alkalmazva akár 99% -os megbízhatóságot érhet el. 15 percen belül olvashatja az eredményt. Ezért a vírus jelenlétét a testében majdnem 100% -os pontossággal meghatározza ez a tesztet.

Kicsit rosszabbak azok a tesztek, amelyek megfelelő használatához egy csepp vérre van szükség. „Csak” 97% -os megbízhatóságot kínál, bár még ez is nagyon magas szám. És negyedórán belül megtudja az eredményt is.

Az olcsóbb változat nem nélkülözhet egy kis fájdalmat

Ha beírja a keresőbe a „gyorsteszt a covidra vétel” szavakat, akkor először a vérvételre vonatkozó tesztek jelennek meg. Olcsóbbak, és valamivel korábban elérhetők voltak. Végül is ez egy olyan módszer, amelyet évek óta használnak és csak kissé adaptálták a jelenlegi helyzethez.
A nyálka elválasztásának vizsgálata az orrgaratból kissé elmarad mögöttük. A velük való manipulációnak valóban pontosnak kell lennie, de másrészt viszont ez teljesen fájdalommentes megoldás. Tehát, ha jól elolvassa az utasításokat, tud türelmes és pontos lenni, itt is hasznos eredményeket érhet el.

Ajánljuk

Az antigén tesztek, és hogy mik is azok

De akár vértesztet, akár az orrnyálkahártyás tesztet végzi el, azok a paraméterek, amelyek alapján negatív vagy pozitív eredményt mutat, továbbra is ugyanazok. Céljuk az antitestek kimutatása az igg / igm koronavírus ellen, amelyet szervezetünk termel, amikor érintkezik a vírussal.

Meghatározhatja nemcsak jelenlétüket, hanem szintjüket is. Tehát valóban megbízhatóan meghatározza a „koronavírus életét”. Alapvetően akár öt lehetséges eredményt is kaphat, a teszt típusától függően:

 • Negatív
 • IgM pozitív
 • IgG pozitív
 • IgG és IgM pozitív
 • Érvénytelen eredmény

✅Covid teszt értékelése

 • Mindez az egyes antitestek szintjétől függ. Vessünk egy pillantást arra, hogy az egyes államok mit jelentenek, és mikor van igazán ideje elkezdeni a pánikolni. Persze csak átvitt értelemben.
 • Negatív – a teszt vesszője általában csak a színét változtatja meg. Ekkor semmi nem jelenik meg a többi mezőben. Ezért biztos abban, hogy még nem találkozott a COVID-19 koronavírus új típusával.
 • IgM pozitív – ez az érték azt jelenti, hogy a fertőzése jelenleg folyamatban van, és az úgynevezett akut stádiumban van. Tehát veszélyes a környezetére, mert átadhatja a betegséget. Az orvosi jelentésben (ha tesztközpontban tesztelne) azt találná, hogy pozitív a COVID-19 elleni IgM antitestek szempontjából.
 • IgG pozitív – ez a pozitivitás csak azt jelzi, hogy korábban fertőzést tapasztalt. Ez azonban régóta megoldott probléma, jelenleg a teste sikeresen kezelte a vírust, és nem vagy veszélyes a környezetére. És mit mondana az orvosi jelentés? A beteg pozitív a COVID-19 elleni IgG antitestekre.
 • IgG és IgM pozitív – de mindkét ellenanyagra is pozitív lehet. Ez azt jelenti, hogy korábban fertőzést tapasztalt, de azt is, hogy még mindig vannak tünetei. Tehát a betegség akut szakaszán megy keresztül, és veszélyes lehet a környezetére. A teszt eredménye kétségtelenül pozitív a COVID-19 elleni IgM és IgG antitestek szempontjából.
 • Érvénytelen eredmény – igen, még ez is megtörténhet. Megtörténhet, hogy a teszt vonal nem jelenik-e meg vagy teljesen elszíneződik-e. Ebben az esetben meg kell ismételni a tesztet. A hiba valószínűleg az Ön eljárásában vagy a nem megfelelő mennyiségű mintában történt. Ha a teszt ismételten kudarcot vall, vegye fel a kapcsolatot a teszt forgalmazóval.

TIPP: Új teszt elvégzéséhez mindig vegyen egy új tesztpatront, azaz egy új készletet a teszt elvégzésére.

⭐1 – Antigén tesztek – vércseppgyűjtés

A COVID-19 koronavírus teszt első típusa valójában egy immunokromatográfiai teszt, amely gyorsan kimutatja az IgG (immunglobulin G) és az IgM (immunglobulin M) antitestek közötti különbségeket, amelyeket testünk a COVID-19 hatására termel. A teszt megbízhatósága az egyes személyek immunitásától függ, amely sok tényezőtől függ. Az életkor, a nem, az egészségi állapot, a súly stb. is szerepet játszik. Mindezt figyelembe kell venni az értékelés során.

✅A helyes eljárás a koronavírus antigénvizsgálatára

Az eredményt teljes vér, vérszérum és vérplazma alapján határozzák meg. Annak érdekében azonban, hogy ne legyen gond a teszt elvégzésével, a tesztet hagyni kell néhány órát szobahőmérsékletben pihenni. Ezért feltétlenül ne használja azonnal, miután megérkezett a csomagjában, vagy megvette a gyógyszertárban. Szobahőmérséklet alatt a 15-30 ° C hőfokot értjük.
Ezután távolítsa el a patront biztonságos környezetéből, ami egy hermetikusan zárt tasak, és azonnal használja (a gyártó javasolja a védőcsomagolásból való eltávolítást követő egy órán belül). Tiszta és vízszintes felületen tárolja. Ezután fertőtlenítse az ujját, és szúrja meg a kis tűvel, amelyet természetesen megtalál a csomagolásban. Ezután tartsa a mini-csepegtetőt (ugyanúgy a  csomagolásban megtalál) az ujjai között, és tartsa függőleges helyzetben. Vegyen egy csepp vért, és vigye át a koronavírus antigénteszt kazettájának üregébe. Azonnal adjon hozzá 2-3 csepp vizsgálati oldatot. Ezen a ponton elkezdődik a minta vizsgálata a készülékben. Ez idő alatt kerülje a buborékok képződését.

Most már csak az eredmény megjelenésére kell várni. Ez általában 10 percen belül megtörténik, így az egész folyamat nem tart tovább 15 percnél. Ezzel szemben, ha a tesztoldat betöltése óta több mint 15 perc telt el, ne foglalkozzon az eredményekkel, hanem végezze el újra a tesztet.

A teszthez mellékelt utasítások tájékoztatni fogják a kazettán található tesztzónákról. Az első általában kontroll, a második a COVID-19 elleni IgM antitestekre, a harmadik pedig a COVID-19 elleni IgG antitestekre összpontosít. Ezeknek a kifejezéseknek a fenti magyarázatát már megadtuk Önnek.

✅Covid-teszteljárás

 Antigén teszt a COVID-19-hez – A legolcsóbb ITT

✅Covid teszt értékelése

kép leírása:

 • Negatív teszt – a színes csík a C jelzésnél átváltozik a kék színből pirosra. A tesztelési területen a G és az M betűnél nem jelenik meg csík. Eredmény: a teszt szerint NEGATÍV, tehát nem kapta el a betegséget és nincs is akut állapotban a COVID-19 vírusban.
 • IgG Pozitív – a színes csík a C jelzésnél átváltozik a kék színből pirosra. A tesztelési területen a G betűnél megjelenik egy piros csík. Ez azt jelenti hogy a teszt pozitív az IgG ellenanyagra a COVID-19 vírusra. Eredmény: a teszt szerint POZITÍV, a tesztelt a múltban már átesett a COVID-19-en, de már egészséges.
 • IgM Pozitív – a színes csík a C jelzésnél átválzotik a kék színből pirosra.  A tesztelési területen az M betűnél megjlenik egy piros csík. Ez azt jelenti, hogy a teszt pozitív az IgM ellenanyagra a COVID-19 vírusra. Eredmény: a teszt szerint POZITÍV, a teszteltnél épp most található meg a COVID-19 vírus, tehát szükséges felkeresni szakembert.
 • IgG és IgM Pozitív: a színes csík a C jelzésnél átválzotik a kék színből pirosra.  A tesztelési területen a G és az M betűknél megjelenik a piros csík. Ez azt teszt pozitív az IgG és az IgM ellenanyagokra a COVID-19 vírusra. Eredmény: a teszt szerint POZITÍV, a tesztelt a múltban már átesett a COVID-19-en, de még mindig tart a vírus, ezért érdemes felkeresni szakembert.

Érvénytelen eredmény: a csík egészben vagy csak részben kék, tehát nem változott át a szín kékről pirosra. A leggyakrabban előforduló hibák: nem elég az anyag vagy pedig a helytelen eljárás. A további információért keresse fel az alábbi honlapot és nézze meg a tesztelésre készített oktató videót: www.unizdrav.sk . Ha a probléma továbbra is fennáll, ne használja tovább a készletet, hanem keresse fel a gyártót.)

⭐2 – Antigénteszt a COVID-19-hez, az orrnyálkahártya mintájának segítségével

Az antigénes teszt vagy a Coronavirus Ag Rapid Test kazetta egy laikus megnevezés egy vitroimmunokromatográfiai teszt számára, amelyet a nukleokapszid fehérje, a SARS-CoV-2 antigén kvalitatív kimutatására szánnak egy orrnyálkahártyából vett minta segítségével. Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a tesztet egy kicsit nehezebb kezelni.

A csomag tartalma:

 • minta pad,
 • reagenspárna, amely kolloid aranyat és monoklonális antitesteket tartalmaz,
 • reakciómembrán
 • és nedvszívó párna.

 Antigén teszt a COVID-19-hez – A legolcsóbb ITT

✅Gyors teszt az orrból a koronavírusra – hogyan kell használni

Az applikátort az orrba kell behelyezni a hátsó orrgarat felszínéig. Ismételt forgatásra van szükség, mielőtt az applikátort eltávolíthatnák az orrüregből. Ezután a mintát 0,3 ml reagenst tartalmazó extrakciós csőbe kell helyezni. Fordítsa az applikátort bent hatszor az óramutató járásával megegyező irányba. Az applikátor fejét a cső aljához és oldalához kell nyomni. Hagyja a csőben egy percig, majd öntse az oldatot az extrakciós csőbe.

Most minden készen áll a tesztpatron használatára. Vegye ki a csomagolásból, és tegye egy sima felületre. Zárja le jól az extrakciós csövet, majd cseppentsen négy cseppet a kapott mintából az előkészített mintavételi ablakba. 15 percen belül színes sávok jelennek meg az eredménymezőben. Az eredmény tehát olvasható. 15 perc elteltével a teszt eredménye már nem biztos, hogy meggyőző.

Ajánljuk

Tippünk: A véres vagy túl vastag minták nem használhatók tamponokhoz.

✅A covid gyorsteszt gyógyszertárból

Sajnos a szokásos gyógyszertárakban nem vásárolhatók meg. Ha érdekli az „antigénteszteket hol lehet vásárolni”, keresse fel az interneten. De vigyázzon, ez a termék a Cseh Köztársaság Belügyminisztériumán keresztül készült, amelyet kizárólag orvosi személyzet vásárolhat meg. A vásárlással megerősíti, hogy tisztában van ezzel a ténnyel.

A hazánkban jelenleg elérhető teszteket az LFUK, SZU, Pozsonyi UNB fertőző betegségek és földrajzi orvoslás osztályán tesztelték. Név nélküli termékeket, amik Ázsiából stb. és más helyekről érkezettek, határozottan nem javasoljuk.