Intelligens fazekak a gyógynövényekhez: Kattints (Click) és növekedj (Grow)

A modern virágcserepek nem azért modernek, mert szépek és stílusosak, hanem azért, mert okosak. Még nem hallott róluk? Az intelligens vagyis „Smart” virágcserepek manapság nagyon népszerűek, különösen a gyakran utazó emberek körében.

Kíváncsi vagy, mitől olyan intelligensek és kivételesek? Hogy őszinte legyek, elkapták a tekintetemet, majd sokkoltak, és amikor megtudtam, mi az előnyük, sajnáltam, hogy még nem volt nekem is ilyen otthon.

Mik az okos virágcserepek?

Az angliai smart okos virágcserép elnevezése bölcs vagy intelligens. Érdekes dolog ez, amely egyre divatosabbá válik, mert ez a virágcserép lehetővé teszi, hogy kémiai beavatkozás nélkül létrehozzon egy darab természetet közvetlenül a házban vagy a lakásban. Hogyan lehetséges? Annak érdekében, hogy bár hagyományos virágcserepeknek tűnnek, automatikus öntözési és trágyázási rendszerrel vannak felszerelve, sőt egyesek még arról is gondoskodnak, hogy a növényben elegendő természetes fény legyen. Alapvetően mindenről, amire a növénynek szüksége van, egy virágcserép gondoskodik. Gyakorlatilag irányítja önmagát, ill. vezérli a növények életciklusát, ezért létrejött egy másik mondat, nevezetesen az “intelligens kert“, vagyis egy intelligens kert, amelyet ezekkel a cserepekkel lehet megépíteni.

Hogyan működnek?

Az okos virágcserepeknek többféle típusa van. Mindegyiknek ugyanaz a célja – a növény gondozása. Elvük alapja: vigyázni a növényre jelenléted nélkül is. Ezért víztartállyal, szintmérővel és kábelekkel vannak felszerelve. A szintmérőnek köszönhetően tudja, mennyi víz van még a víztartályban. A kábeleket úgy használják, hogy az üzem vizet tudjon szívni a tartályból. Tehát a virágcserepek a növény igényei alapján működnek. Amikor szomjas, vizet adnak neki, ha nem szomjas, nem fogy el a víz. Vannak azonban virágcserepek, amelyek mozgatórugója az elektromosság. Fényforrással vannak felszerelve (a növényeken világító lámpa), a világításhoz szükséges lámpának pedig áramra van szüksége.

Ahhoz, hogy minden típusú edény megfelelően működjön, emberi segítségre van szükségük. Valakinek össze kell szerelnie, be kell állítania és be kell dugnia egy elektromos aljzatba, vagy meg kell töltenie a tartályt vízzel. Az Ön feladata csak a virágcserép üzembe helyezése, növények vagy magvak ültetése, majd megnézheti, hogyan gondoskodik a virágcserép a növekedéséről. Egyébként ne felejtsd el itt-ott feltölteni a víztartályt.

MI EZT AJÁNLJUK

Még a talaj is okos?

Az “intelligens kert” nemcsak az okos cserepekről szól, hanem az okos talajról is, amellyel megtölti az edényt, és növényi magokat ültet. Ezt a talajt a NASA fejlesztette ki, és minden szükséges anyaggal ellátja a növényt, azaz elegendő tápanyaggal és nedvességgel. A virágcserép modern megjelenésű, többnyire 3 lyukkal rendelkezik a növények számára. Helyezzen okos talajt minden lyukba, helyezzen be magokat, töltse fel a víztartályt és dugja be a virágcserepet a világítás bekapcsolásához. A növény 2-3 hét alatt először “kikandikál” a talajból. Ha a fényforrás túl alacsony, egyszerűen nyújtsa kissé magasabbra. A növények intelligens fazékba ültetésének és ültetésének ezt a rendszerét a “Click and Grow” kifejezésnek is nevezik, ami fordításként kattintson és növekedjen.

Aeroponic virágcserép

Azonban nem mindig kell intelligens talajt választania, még egyet sem, mert választhat az intelligens talaj között, amelyet intelligens edénybe tesz, vagy azonnal kap egy aeroponikus edényt, amihez nincs szüksége talajra. A virágcserép ugyanúgy működik, mint korábban, de tápanyag talaj helyett tápanyagot és vízpermetezőt használ. Csak egy magra van szükséged, amelyre tápanyagokkal ellátott vizet permeteznek, és egy növény nő eléd, anélkül, hogy talajjal takarná.

Intelligens virágcserép és termesztés

A “Click and Grow” virágcserép ideális olyan gyógynövények termesztéséhez, amelyeket általában főzéshez, teához stb. használ. Néhány virágot is elhelyezhet bennük. Ha az intelligens virágcserép LED-es lámpát is tartalmaz, az gondol a növény növekedésére. A gyógynövények ezért ideálisak, mert kicsik és használat közben elszakadnak. Ültessen, például metélőhagymát, bazsalikomot, koriandert és még sok mást. Nemcsak megízesítik az ételét és hozzájárulnak egészségéhez, hanem élénkíteni fogja otthonát is. Egyébként ezek az edények egzotikus növények termesztésére is alkalmasak, amelyekről ismert, hogy imádják a meleget és a nedvességet.

Érdemes otthon tartani?

Azt hiszem, igen. Ez egy modern “szerkentyű“, amely senkinek nincs sehol, és még megkönnyíti a munkáját is. Ha elfelejti öntözni néhány virágot, azok megszáradnak, ha öntözik, elpusztulnak. Az intelligens virágcserép pontosan tudja, mennyi vízre van szüksége a növénynek, így már nem kell vízzel és néhány virágcseréppel még fénnyel sem kísérletezni. Természetesen a virágcserépnek nemcsak pozitív, hanem negatív szempontjai is vannak. Mik is pontosan?

A Smart Garden előnyei

• korszerűek és praktikusak,

• időjárásálló,

• könnyen összeszerelhető és vezérelhető,

gondozza növényeit és kertjét,

• gondoskodjon a szükséges öntözésről,

• víztakarékos – a szerkezetet úgy tervezték, hogy a víz ne folyjon ki, és fokozatosan kerüljön a talajba. A víz nem is tud elpárologni, és nem is kell kiöntenie, ha túl sok. A növény mindig csak annyit vesz igénybe, amennyire szüksége van. Tehát ez egy desztilált víz, amelyet a növények sokkal jobban szeretnek, mint közvetlenül a csapból,

• egyesek fénykibocsátó diódákkal vannak felszerelve, amelyek szabályozzák a fényt, így máshová helyezhetik, mint az ablak mellé

tartsa fenn a tápanyagokat a talajban – amikor a virágot felülről öntözik, az összes víz lefelé áramlik, és a tápanyagokat alulról, a gyökér felől, felfelé tolja. A vizet az edény aljáról az egész gyökérzetre vonva a növény még mindig táplálkozik,

• támogatja az egészséges gyökereket,

• a növények gyarapodnak, mert semmi sem hiányzik belőlük,

• gondoskodnak a növényeiről az Ön jelenléte nélkül, csak töltse fel a víztartályt, amely 12 hétig tart, és nem kell attól tartania, hogy szárazon találja őket, amikor hazatér a nyaralásból.

Az intelligens kert hátrányai

• Az egyetlen és valószínűleg a legnagyobb hátrány a kissé magasabb ár

• Egyesek számára hátrány lehet a víztartály újratöltésének szükségessége.