Hány lépést kellene naponta megtenned?
Hány lépést kellene naponta megtenned?

Hány lépést kellene naponta megtenned?

Kérdés: Mennyi lépést kellene naponta megtennem?

Válasz: Az egészséges felnőtteknek általában javasolt napi 10 000 lépést megtenniük.


AKCIÓ – Férfi karóra

Gondolkodtál már azon, hogy hány lépést kellene tenned naponta? Olvassa végig, hogy megtudja! A gyaloglás az alacsony terhelésű testmozgás hatékony formája, amely segíthet az embereknek javítani vagy fenntartani a fizikai erőnlétüket.

Egy 2011-ben készült tanulmány szerint az egészséges felnőttek a következő két évtizedben a lábadozással 4,000 és 18,000 lépés/nap, és hogy 10,000 lépés/nap ésszerű célérték egészséges felnőttek számára. Ha a napi lépéseket egy aktivitási szinthez szeretné hasonlítani, vegye figyelembe a következőket:

 • Inaktív – kevesebb, mint 5000 lépés naponta
 • Átlagos – 7,500 és 9,999 lépés között naponta
 • Nagyon aktív – több mint 12 500 lépés naponta.
Hány lépést kellene tennie naponta?

Hány lépést kell tenned … ?

A általános egészség, naponta 10 000 lépést kellene tennie. A legtöbb ember számára ez körülbelül 8 kilométert vagy 5 mérföldet jelent. Az Egyesült Államokban például a legtöbb ember csak 3000 vagy 4000 lépést tesz meg. Ez ülő tevékenységnek számít, ami azt jelenti, hogy nem tesznek annyi lépést, amennyit az egészségük érdekében kellene.

A gyaloglásnak számos előnye van. Megelőz bizonyos egészségügyi állapotokat, például az elhízást, a csontritkulást és az időskori memóriavesztést. Javíthat is:

 • izomerő
 • mozgástartomány
 • véráramlás
 • rugalmasság
 • egyensúly, ami segíthet az esések megelőzésében
 • ízületi merevség
 • hangulat és alvás
 • légzés.
Hány lépést kellene naponta megtennie?

Ha azt szeretné, hogy to lose egy kis a súlyod a napi 10 000 lépés elérését kell megcéloznia. A lépések pontos számát számos tényező befolyásolja, például az életkor, a nem és az étrend, de egy tanulmány szerint a napi 15 000 lépés megtétele összefügg a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával. Ha a napi 15 000 lépés elérése nehéz önnek, a napi 10 000 lépés megtétele segít a fogyásban és javítja a hangulatát.

Ha azt szeretné, hogy javítani a fittségi szinteden, először is meg kell tudnia, hogy hány lépést tesz meg naponta. Ahhoz, hogy lássa, hány lépést tesz meg, javasoljuk, hogy vásároljon egy okosórát, amely számolja a lépéseket. Ezután tűzzön ki célul 500-1000 lépéssel többet, mint a jelenlegi átlaga. Ezt egy-két hét múlva (ahogyan jól érzi magát) ismét növelheti.

Ha a jelenlegi aktivitási szintje 5000 lépés alatt van naponta, akkor ajánlott a lépések kismértékű növelése napi 250-500 lépésre. Az első héten összpontosítson a lépésszám napi 250 lépéssel történő növelésére. Amikor már kényelmesen érzi magát, akkor adjon hozzá 500 lépést, amíg el nem éri a napi 10 000 lépést. Ezután eldöntheti, hogy ezen a szinten marad-e, vagy minden nap tovább növeli a lépéseket. A személyi edzők azt javasolják, hogy állítsd kihívás elé magad, például 15 másodperc futás és 1 perc gyaloglás, vagy 30 másodperc futás és 2 perc gyaloglás.

Hogyan lehet több lépést szerezni?

Ez kulcsfontosságú lehet azok számára, akiknek nincs sok idejük, munkájuk többnyire ülőmunkát jelent, vagy egyéb akadályokkal szembesülnek. Ha azonban valaki többet akar járni és több lépést akar elérni, mindig megtalálja a módját, hogyan teheti meg. Rengeteg módja van annak, hogyan lehet növelni a lépéseket a mindennapi életben, például:

 • lépcsőzés a liftek vagy mozgólépcsők használata helyett,
 • menjen sétálni az ebédszünetben,
 • használja a mellékhelyiséget vagy a tárgyalót, amely távolabb van Öntől az irodán belül,
 • próbáljon ki új módszereket, hogy több lépést tegyen, például túrázzon, táncoljon,
 • parkoljon a szokásosnál messzebb a boltoktól,
 • ha lehetséges, gyalog menjen a munkahelyére vagy onnan hazafelé.

Egy kutatás szerint azok az emberek, akik nyomon követik a napi lépésszámukat, átlagosan 2500 lépéssel többet sétálnak, mint azok, akik nem.

Talán azt kérdezi hogyan maradjon motivált. Tudjuk, hogy néha nagyon nehéz lehet, de javasoljuk, hogy a motivációt fegyelemmel helyettesítsük. Ez az Ön részéről is elkötelezettséget igényel, hogy az egészségét helyezze előtérbe.

A legjobb módja annak, hogy hogyan követheted a napi lépéseidet, ha beszerzesz egy olyan okosórát, amely rendelkezik ezzel a funkcióval. Segít a lépések nyomon követésében, motivál és egészségesebb emberré tesz. Nézze meg az okosórákat:

ferfi karorak
GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Hány lépést kellene naponta megtenned?

A lépésszám minden ember számára eltérő lehet attól függően, hogy milyen aktív életmódot folytatsz és mennyit mozogsz. Általánosságban elmondható, hogy napi 10 000 lépés a javasolt minimum, hogy egészségesen tartsd magad. Fontos azonban figyelembe venni az egyéni fizikai állapotot és az esetleges egészségügyi korlátokat is.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek