Az ágyneműhuzat kiválasztása az évszaknak megfelelően – hogyan hardanítsd ki a téli hidegben, és hogyan védd meg a nyári hőségtől?

Tartalom

Ágyneműhuzat akciók

Az ágyneműhuzat kiválasztása az évszaknak megfelelően

Az ágyneműhuzat kiválasztása az évszaknak megfelelően nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a komfortunk szempontjából is. A téli hidegben ugyanis más anyagokra, vastagabb és melegebb ágyneműre van szükségünk, míg a nyári hőségben könnyebb, hűsítő anyagokra.

Ha keményebb ágyneműt szeretnél télen, válassz pamut flanellből készült ágyneműhuzatot. Ez a vastagabb anyag melegen tart télen, amikor az ágyneműhöz bújunk. A nyári melegben azonban javasolt a könnyebb, légáteresztő anyagú ágyneműhuzat. Ilyen lehet például a pamut lenvászon vagy a szatén. Ezek a szövetek hűsítő hatásukról ismertek, így a nyári éjszakák kellemesebbek lesznek.

Ha szeretnéd meghosszabbítani az ágyneműhuzatok élettartamát, akkor javasolt odafigyelni a mosásukra is. A magas hőmérsékleten történő mosás ugyan tovább tartósíthatja őket, de ez az anyagok minőségére is kihat. A legjobb, ha 40 fokon mosod őket, így hosszabb ideig élvezheted a tiszta és kellemes ágyneműhuzatok nyújtotta kényelmet.

Ágyneműhuzat

Ágyneműhuzat akciók

 

Ágyneműhuzat

Ágyneműhuzat akciók

Az ágyneműhuzat kiválasztása az évszaknak megfelelően

Melyik ágyneműhuzatot válassz télen?

A téli hidegben javasoljuk, hogy vastagabb, melegebb ágyneműhuzatot használj. Jó megoldás lehet a flanel vagy minky ágynemű, amelyek puha tapintásúak és melegen tartanak a hidegben is.

Melyik ágyneműhuzatot válassz nyáron?

A nyári melegben légszomjas ágyneműhuzatot ajánlunk, amely könnyű és jól szellőzik. Például a pamut vagy a len ágyneműhuzat kiváló megoldás lehet, mivel hűvösek maradnak a forróságban is.

Hogyan védjük meg az ágyneműhuzatunkat a nyári hőségtől?

Az ágyneműhuzatunkat csaknem minden évszakban védenünk kell az időjárás viszontagságaitól. A nyári hőségben kivételesen fontos, hogy megfelelően védelmezzük az ágyneműhuzatunkat. A megfelelő ágyneműhuzatvédő használata növeli az élettartamát és megvédi a nedvességtől, a poratkáktól és más allergén anyagoktól. Az ágyneműhuzatvédőket egyszerűen tudod tisztítani, és a legtöbbet izzadság és folyadékok ellen is megvédik az ágyneműt.

Hogyan hőszigeteljünk télen ágyneműhuzatunkkal?

Az ágyneműhuzatunkat könnyedén hőszigetelhetjük télen is. Az ágyneműt összegöngyölve alulra helyezve a meleg levegő, amely feláramlik, nem tud kijutni. A légtér, amely a takaró és az ágynemű között keletkezik, hőszigeteli az ágyat, lehetővé téve a meleg levegő keringését, és ezzel melegen tartva a testünket.

Ágyneműhuzat

 

Az ágyneműhuzat kiválasztása az évszaknak megfelelően

 • Téli hidegben:
  • Válassz vastagabb anyagú ágyneműhuzatot, például flanelt vagy selymet.
  • Használj vastagabb takarót, például pehely- vagy gyapjútakarót.
  • Az ágy aljára tedd egy extra takarót, amivel kicsit jobban befóliázhatod magad.
 • Nyári hőségben:
  • Válassz könnyebb anyagú ágyneműhuzatot, például pamutot vagy lenvásznat.
  • Használj könnyebb takarót, például pamuttakarót.
  • Hagyd nyitva az ablakokat, hogy szellőzzön a szoba.

Ágyneműhuzat akciók

cikkek