Ketodiéta a Prodietix-től – Vélemények, tapasztalatok és leírás

A Prodietix a fogyás hatékony módját kínálja a ketodiéta, más néven keton, fehérje vagy fehérje segítségével. Ez a diéta főleg a látható eredmények eredményeként vált népszerűvé néhány hét alatt.

Az alábbiakban megtudhatja, hogyan működik a Prodietix étkezési terve, és mit kínál.

Mi az a Prodietix, és miért válassza az étrendjüket?

A Prodietix az ügyfelekkel kapcsolatos terveivel betartja a keton diéta szabályait.

Segítségével viszonylag rövid idő alatt hatékonyan fogyhat, és ha betartja az étrendről a racionális és kiegyensúlyozott étrendre való áttérés minden alapelvét, az eredmények könnyen fenntarthatók.

Bár valószínűleg sokan hallottak már a fogyókúráról, röviden összefoglaljuk a ketodiéta alapelveit.

Lényege az úgynevezett ketózis, egy fiziológiai állapot, amelyben a szervezet saját zsírjának lebontásával kompenzálja a szénhidráthiányt – és ezért fogyás következik be. Az ilyen állapot elérése érdekében ki kell hagyni az étrendből a már említett szénhidrátokat, és éppen ellenkezőleg, zsírokkal és fehérjékkel kell helyettesíteni őket.

Az arányok természetesen kissé eltérnek, de a szénhidrát általában nem haladhatja meg a napi 50 g-ot.

Érvek és ellenérvek

✅ Három diétacsomag közül választhat a fogyni kívánt kg mennyiségnek megfelelően

✅ Átlátható weboldal

✅ Személyre szabható csomagok

✅ Az étrendnek három fázisa van, csökkentve ezzel a jo-jo effektus kockázatát

✅ Gyors és hatékony fogyás

✅ Eshop nagy termékválasztékkal, vegetáriánusok számára is fogyasztható

✅ Táplálkozási tanácsadók állnak rendelkezésre segítségükre

❌ A ketodiéta nem alkalmas terhes nők számára

❌ Ha valamilyen súlyosabb betegségben szenved, vagy allergiás, diéta nem ajánlott. Konzultáljon előtte orvosával.

❌A Prodietix nem rendelkezik annyi vásárlói értékeléssel, mint más hasonló e-üzletek

❌Néhány vélemény a drágább termékeket és a rossz ízt említette

Prodietix

Hogyan működik a diéta?

A Prodietix étrendnek mindig 3 fázisa van:

1. fázis – Súlycsökkentés:

Ebben a szakaszban teste fokozatosan ketózisba kerül, és elveszíti a legtöbb felesleges kilót. Attól függően, hogy melyik étrendet választja, napi 4x / 5x vagy 6x Prodietix ételt fogyaszt, és fogyaszthatja az engedélyezett zöldségeket. A Prodietix ételek könnyen elkészíthetők, ízletesek és teljes mértékben helyettesítik a klasszikus étkezést.

2. fázis – stabilizáció

Ahogy a neve is mutatja, ebben a szakaszban megpróbálja stabilizálni a súlyt és elkerülni a jo-jo hatást. Ön továbbra is ketózisban van, és lassan kezdi könnyen beépíteni a szénhidrátokat az étrendbe. A fázis úgy néz ki, hogy a választott étrend alapján napi 3x / 4x vagy 5x Prodietix ételt fogyaszt, és mindig napi 1x “normál” ételt.

3. Fázis – rögzítés

Nem győzött ön felett a jo-jo effektus. Az Ön által választott étrend alapján napi 2x / 3x vagy 4x Prodietix ételt fogyaszt, és napi kétszer “normális” ételekkel kényezteti magát. Ez a szakasz az utolsó, és ezt követően vissza kell tudnia térni az eredeti étrendhez.

Fogyasztói visszajelzések:

Másodszor használom ezt a diétát, mert elégedett voltam a tavalyi fogyással, ezért visszatérek az étrendhez. Az ételek finomak, kiegyensúlyozottak, és mivel elég sok zöldséget ehetek mellete, nem érzem magam éhesnek.

Melánia

Akik nem próbálkoznak, nem fogják elhinni. Soha nem hittem abban, hogy bármire ráfügghetek. A legjobb a ketodiétánál, hogy megvan az egész étrend, így nem kell gondolkoznom, hogy mit egyek. Árát tekintve ez egy költségvetés. Hétvégén megtakarítom. Ha betartom az étrend szabályait, akkor annyit fogyok, amennyit csak akarok, de most segít perpillanat megtartani a súlyomat és nem hízni. A kínált új termékek egyre jobbak. A keksz és a kávé lelkifurdalás nélkül a kedvencem.

Veronika

Lelehet fogyni ezzel a diétával. Bár egész étrend alatt éhes vagyok és kívánom az édességet, pedig az ajánlott zöldségek maximális mennyiségét fogyasztom.

Adél

Csak ajánlani tudom ezt a programot, mivel segített a fogyásban és nem tértek vissza a kilók. Nagyon túlsúlyos voltam, de ezzel a termékkel sikerült lefogyni. Nagyszerű, és mindenkinek csak ajánlom mindenkinek, aki fogyni akar, de nem tudja, hogyan kell csinálni, és problémája van a rendszeres étrend betartásával. Az ár megfelel a minőségnek, és a jövőben mindenképpen megismétlem.

Hogyan néz ki a Prodietixnél a vásárlás?

A Prodietix weboldalon csak egyedi termékeket vásárolhat, vagy egyenesen elérheti a teljes csomagot, amely teljes mértékben lefedi a fogyás tervét.

Nagyon sok csomag közül lehet választani, a fogyás intenzitása és a diéta hossza szerint változnak, és viszonylag könnyű lehet eltévedni a menüben. Ezért van a Prodietix honlapján egy alapvető számológép, amelynek segítségével megtudhatja, melyik csomag alkalmas az Ön számára. Ha még mindig bizonytalan, táplálkozási tanácsadóik is segíthetnek.

Sajnos a Prodietix nem határozza meg az ételek konkrét tartalmát és listáját a csomagokban, de az első szakaszban számíthat “édes” ételekre, például krémekre, forró italokra, gyümölcsízű palacsintára, vaníliára vagy csokoládéra és sós omlettre, levesek vagy fehérjetészta.

Hogyan kezdjem? Diéta tervek!

Mint már említettük, a Prodietix-nek nagyon változatos az egyedi csomagok választéka a többi e-bolthoz képest. Az alapfelosztás az ügyfél fizikai felépítésén, a program hosszán alapul, és aszerint, hogy mennyit szeretnél lefogyni.

A diéták alapvetően háromféle képpen, de más “diéták alatt” vannak felosztva. Lássuk

✅„S” diéta

Az időtartam változhat. A Prodietix 6 különböző “S” étrendet kínál, attól függően, hogy mennyit szeretne fogyni:

Az “S” diéta kisebb testalkatú emberek számára alkalmas – ez azt jelenti, hogy alapvetően kevesebbet eszel – az “S” diéta mellett napi 4 ételt eszel egész idő alatt.

Az étrend a fogyás intenzitása szerint három egyformán hosszú szakaszra oszlik, fentebb leírjuk őket!

1. szakasz: A Prodietix étkezést naponta négyszer fogyasztja

2. szakasz: A Prodietix étkezést naponta háromszor, a saját étkezését pedig naponta egyszer

3. szakasz: A Prodietix étkezéseket naponta kétszer, a saját étkezéseket pedig naponta kétszer

✅„M” diéta

Az időtartam változhat. A Prodietix 6 különböző “M” étrendet kínál, attól függően, hogy mennyit szeretne fogyni:

Az “M” diéta kisebb testalkatú emberek számára alkalmas – ez azt jelenti, hogy alapvetően kevesebbet eszel általában – az “M” diéta mellett napi 5 ételt eszel egész idő alatt.

Az étrend a fogyás intenzitása szerint három egyformán hosszú szakaszra oszlik, fentebb leírjuk őket!

1. szakasz: Prodietix étkezéseket naponta ötször

2. szakasz: A Prodietix étkezést naponta négyszer, a saját étkezését pedig naponta egyszer fogyasztja

3. szakasz: Prodietix ételt eszik naponta 3-szor, a saját ételt pedig naponta 2-szer

„L” diéta

Az időtartam változhat. A Prodietix 6 különböző “L” étrendet kínál, attól függően, hogy mennyit szeretne fogyni:

Az “L” diéta nagyobb testalkatú emberek számára alkalmas – ez azt jelenti, hogy alapvetően többet eszik – az “L” diétával naponta 6 ételt eszel egész idő alatt.

Az étrend a fogyás intenzitása szerint három egyformán hosszú szakaszra oszlik, fentebb leírjuk őket!

1. szakasz: A Prodietix étkezést naponta 6 alkalommal fogyasztja el

2. szakasz: A Prodietix-et naponta ötször, a saját ételt pedig naponta egyszer eszi

3. szakasz: A Prodietix étkezést naponta négyszer, a saját étkezését pedig naponta kétszer

Maga a diéta menete – hogy is működik?

1. szakasz

Valószínűleg a legnehezebb rész vár rád az elején, és ez az elköteleződés. Miután elkezdte a diétát, a fontos első napok következnek. Ezekben a napokban a test ketózis állapotba kerül. Valószínűleg édesszájú lesz, péksüteménye vagy átfogó íze lesz annak, amit szokott enni. Miután azonban túljutott ezen a szakaszon, rájön, hogy valójában ezt csak beképzelte.

Az első rész után a test ketózisba kerül. A ketózist fentebb már leírtuk, ebben az állapotban a teste gyorsan és gyorsan lefogy – az energiaforrás zsírgá válik. Ebben a részben fontos, hogy kizárólag keto / lowacarbot (tehát alacsony szénhidrátot tartalmazó ételeket) fogyasszunk. Tehát ebben az esetben a Prodietix csomagok + zöldségek vagy diófélék. De ne aggódjon, az étrendünk változatos.

Tehát most az 1. fázisban van. Tegyük fel, hogy a Protiedix 6 hetes keto diétáján van. Az első szakasznak 2 hétig kell tartania az Ön számára. Ez a 14 nap naponta ötszöri Prodietix ételt + zöldségeket jelent.

A 2. szakasz következik

A második szakaszban lassan kezd visszatérni az eredeti étrendhez. Továbbra is a Prodietix ételeket fogyasztja, és néha élvezheti az alacsony szénhidráttartalmú recepteket – konkrétan 4 Prodietix ételt és 1 saját ételt. Ha hathetes programban vesz részt, ennek a szakasznak további 2 hétig kell tartania. Természetesen, ha bármilyen problémája van, akkor online ügyfélszolgálatuk is van, akik mindig szívesen adnak tanácsot.

3. szakasz

A harmadik fázis sokkal szabadabb, naponta csak háromszor eszik Prodietix ételt, és kétszer saját ételt. Így elkerülheti a jo-jo hatást, és megszokja az eredeti étrendet.

TIPP: Olvassa el a legjobb fehérjediéták áttekintését

 

Mi történik a diéta befejezésével?

A diéta befejezése után visszatér a klasszikus étrend. De vigyázzon, hogy a diéta befejezése után ne vesse bele magát az édességekbe. Ezzel azonnal megszünteti a ketózis hatását és talán megállíthatja az egész fogyást. Inkább adjon neki némi rendet, tegye hagyománnyá. Például minden vasárnap ebéd után lesz egy desszert kávéval. Látni fogja, hogy ilyen hosszú idő után nem is hiányzik annyira az édesség.

✅Mire kell figyelni a Prodietix étrendnél

• Vízfogyasztás: A víz fontos a szervezet anyagcsere-folyamataihoz, és részben elfedheti az éhséget is. Ezért kényeztesse magát napi 2-3 literrel, nyáron még többel.

• Rendszeres étkezés: A rendszeres étkezés fontos az anyagcsere aktivitásának fenntartásához, különösen ilyen alacsony kalóriatartalmú étrend esetén.

• Óvakodjon a rejtett szénhidrátoktól: Ezek például tejtermékekben, zöldségekben, például sárgarépában, borsóban, kukoricában, de hüvelyesekben is vannak. A rizs, a burgonya, a sütemények, a cukor, a méz vagy a cukros italok kizártak.

• Ne fogyasszon alkoholt: Az alkohol glükózzá alakul a szervezetben, és megzavarja a ketózis állapotát. Ezenkívül felesleges energiafogyasztást jelent. Az étrend 2. szakaszától kezdve azonban 2 dcl száraz bor megengedett.

• Sportoljon többet: Valószínűleg nem marad energiája az intenzív sportoláshoz, de a kerékpározás vagy a gyaloglás is számít. A testmozgás felgyorsítja az étrend által lassított anyagcserét és enyhíti a megszokott ételek korlátozásának stresszét.

✅Prodietix diéta: mire kell figyelni az összeállításakor

Kész ételeket készíthet porból pontosan az utasításoknak megfelelően, tehát nincs tudomány. Sok hibát követhet el azonban a “normál” ételek elkészítésekor és a zöldségek fogyasztásakor is. A leggyakoribb probléma az, hogy az emberek “tiltott” alapanyagok felhasználásával próbálják vonzóbbá tenni ételeiket. Hosszú időbe telik az egyes receptek leírása, ezért elmagyarázzuk azokat az alapelveket, amelyeket be kell tartani a szokásos ételek elkészítésekor.

Tudjon meg többet a sóról, nyugodtan használja a megszokott kétszeres mennyiségű sót. A klasszikus konyhasó megfelelőbb alternatívája a himalájai vagy a tengeri só. Mindkettő nagyobb mennyiségű jódot, himalájait és ásványi anyagokat tartalmaz.

Mindig próbáljon minőségi, hidegen sajtolt olíva-, repce-, lenmag- vagy szezámolajat adni az étkezéshez (minden növényi olaj megengedett). Ne lépje túl a napi 2 evőkanál adagot.

A diéta 1. és utolsó szakaszáig naponta kb. 1 evőkanál frissen leves citromlevet fogyaszthat. Adja ezt főleg a salátákhoz.

1 evőkanál dijoni mustár és szójaszósz is megengedett.

• Az ecettel bármilyen mennyiségben ízesítheti az ételeket, kivéve az alma- és balzsamecettel.

Ha szereti a köményt, akkor a második fázistól kezdve beleélheti magát, legfeljebb napi fél teáskanálnyival.

Ha nem tudja elképzelni az életét egy csésze kávé nélkül, ne aggódjon, ez sem tilos a diéta alatt. Azonban ne igyon többet napi 2 csészénél (instant és “normális” kávéra is vonatkozik). Természetesen a cukor és a tej tilos. Azonban cserélheti őket az ALPRO mandula és szója tejekre(édesítetlen) és a cukrot pedig stevia-ra (vagy mesterséges édesítőszerek).

Kinek alkalmas a Prodietix étrend és kinek nem

A Prodietix étrendet 18 év feletti férfiak és nők egyaránt alkalmazhatják. Ha 65 évesnél idősebb, előzetesen konzultáljon orvosával.

A már említett cukorbetegeknek ez a diéta nem alkalmas, vagy pedig a vese- és májbetegségben szenvedőknek, vagy olyan betegségekben szenvedőknek, mint a köszvény, az érelmeszesedés, a fenilketonuria, a szívbetegség, a véralvadás, az epekő és az étkezési rendellenességek.

Ha ételallergiában vagy intoleranciában szenved, olvassa el az egyes étkezések összetételét a Prodietix webhelyén, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem tartalmazzák-e az Ön allergénjeit.

A többi ketogén étrendhez hasonlóan a Prodietix diéta mellékhatásai a fáradtság, rossz közérzet, a fizikai aktivitáshoz szükséges energiahiány, idegesség vagy a koncentráció zavara. Ezek azonban nem mindenkit érinthetnek.

✅Gyakori kérdések

Még mindig habozik, ha a Prodietix diéta megfelelő-e az Ön számára? A leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok kis segítséget nyújtanak a döntéshozatalban.

 ❓Kell tornáznom a Prodietix diéta alatt?

A fizikai aktivitás nem szükséges előfeltétele a súlycsökkentésnek, de felgyorsíthatja, és az egész fogyás folyamatát gyorsabbá és hatékonyabbá teheti. Ha úgy dönt, hogy felveszi a napi programjába, tegye meg min. heti 3 alkalommal (mindig kb. 40 perc). A legalkalmasabb aerob fizikai tevékenységek: úszás, lassabb futás, gyorsabb járás, kerékpározás vagy görkorcsolyázás.

❓Hogyan kell táplálkozni az étrend befejezése után?

Nagyon könnyű extra kilogrammokat szerezni, de nehezebb elveszíteni őket. Emiatt folytatni kell az új étkezési szokásokat. Kövesse az ivási rendet, egyen rendszeresen és fogyasszon sok zöldséget. Ha elfoglalt a munkával és ismét fél a súlygyarapodástól, egészítse ki a normál étkezéseket napi egy Prodietix fehérje étellel. Nem csak hogy nem fog hízni, de sok tanulmány azt mutatja, hogy a Prodietix ételek rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, módosítja a glikémiás indexet és javítja az izmok, csontok és más test szervek aktivitását.

❓Alkalmasak-e a Prodietix diétás programok terhes és szoptató nők számára?

A terhesség alatt a nő feladata egy teljes étrend fogyasztása, amely nemcsak vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben, hanem zsírokban és szénhidrátokban is gazdag. Ezért a Prodietix alacsony szénhidráttartalmú étrend nem alkalmas terhes vagy szoptató nők számára.

❓Mi történik, ha megszegem az étrend program szabályait?

Az étrend bármely szakaszában történő rövid megszakítása akár a ketózis megszakadását is eredményezheti, amely lelassítja, egyes esetekben akár le is állítja a fogyás folyamatát. Ha folytatni szeretné a diétát, valószínűleg újra kell indítania ketózist a szervezetében, ami újabb 2-3 napot vesz igénybe.