Az MCT olaj gyorsan tör? Tudja meg itt

Tartalom
Az MCT olaj gyorsan tör

Az MCT olaj gyorsan tör

Tudja meg itt…


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mi töri meg a böjtöt?

A böjt megszegése azt jelenti, hogy szándékosan vagy akaratlanul véget kell vetni a böjt időszakának. Akkor fordul elő, amikor visszatérsz a kalóriafogyasztáshoz. Ha túl korán megszegi a böjtöt, elszalaszthatja a böjt lehetséges előnyeit.

Szigorúan véve, bármennyi kalória fogyasztása a böjt ablakában megtöri a böjtöt. Néhány módosított böjtölési mód azonban lehetővé teszi akár a kalóriaszükséglet 25%-a ami fizikailag nem vet véget a böjtnek, és nem akadályozza meg az egészségügyi előnyök kihasználását.

Ennek ellenére a nulla kalóriabevitel az egyetlen módja annak, hogy fenntartsuk a valóban böjtölt állapot. Amikor visszatérsz az étkezéshez, a glükózszint megemelkedik, és a szervezet újra szénhidrátot használ üzemanyagként. Visszatér a normál anyagcsere-állapotba, többé nem égeti el a raktározott zsírt energiaként.

Ha még nem ismeri a böjtöt, használja a DoFasting alkalmazást a választott böjtölési mód kezeléséhez. A DoFasting sokkal könnyebbé teszi a böjt folyamatát, mivel nyomon követi az előrehaladást, rögzíti a kalóriabevitelt, útmutatást ad, és recepteket ad, hogy a legtöbbet hozza ki az étrendből.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Az MCT olaj gyorsan tör?

Az emberi test gyorsan szállítja és felszívja az MCT-olajat, ketonokká alakítja, és gyors energialöketet biztosít. Rengeteg egészséges zsírt tartalmaz, amelyeket a szervezet a szokásos szénhidrátbevitelből származó glükóz helyett üzemanyaggá alakít át.

Végső soron vélemény kérdése, hogy az MCT olaj megtöri-e a böjtöt vagy sem. Mivel az MCT olaj-kiegészítő nem kalóriamentes, technikailag megszegi a böjtöt. Emiatt egyesek teljesen elkerülik az MCT olajat.

A kis mennyiségű kalória azonban nem fogja teljesen tönkretenni az előrehaladást, de feltétlenül figyelni kell az adagolást.

Valójában az MCT olajok támogathatják a böjtölést azáltal, hogy csökkentik az étvágyat, és energiát adnak, amelyre nagyon szüksége van, amikor nehézségekkel küzd. Az MCT olaj eltérő módon halad át az emésztőrendszeren, lényegében megkerülve a folyamatot.

Ha ketózis miatt koplal, az MCT olaj nem fogja megtörni az erőfeszítéseit. MCT-k bevitele elősegíthetik a ketózis gyorsabb elérését, mivel fokozzák a ketontermelést. Az MCT-olajnak kevés ideje van testzsírként raktározódni, és kis mennyiségben nem emeli meg az inzulinszintet.

Ezért az MCT olaj fogyasztása nem igazán töri meg a böjtöt.

Ha MCT-olajat használ a böjt időszakában, a legjobb, ha kicsiben kezdi, és megnézi, hogyan alkalmazkodik a szervezete. Az MCT olaj kalóriát tartalmaz, ezért a bevitel ellenőrzése kritikus. A böjt megszegésén kívül a túl sok MCT-olaj káros hatással lehet a bélrendszerre.

1-2 teáskanál kell a trükköt. Próbálja hozzáadni egy kalóriamentes italhoz, például egy csésze kávéhoz.

Mi az MCT olaj, és honnan származik?

Az MCT olaj közepes szénláncú trigliceridekből – egy egyedülálló zsírtípusból – készült kiegészítő. A közepes szénláncú trigliceridek négy zsírsavat tartalmaznak: kapronsavat, kaprilsavat, kaprinsavat és laurinsavat. A zsírt laboratóriumban állítják elő MCT olaj előállítására.

Az MCT-olaj és a kókuszolaj hasonlóságokat mutat, de két különböző dolog. Az MCT olaj kókuszolajból és pálmaolajból származó MCT tiszta koncentrációja. A kókuszolaj a kókuszdió húsából származik, és tartalmaz körülbelül 50% MCT.

A közepes láncú trigliceridek a legtöbb élelmiszerben jelenlévő hosszú láncú trigliceridektől eltérően metabolizálódnak. Mivel az MCT olajban található zsírsavak rövidebbek, mint a hosszú szénláncú zsírsavak, könnyebben lebomlanak, és azonnal felszívódnak a véráramba.

A kókuszolaj hosszabb láncú zsírsavakat tartalmaz, amelyek emésztése valamivel tovább tart, mint az MCT-olaj, bár gyorsabban emésztődik, mint más zsírok.

Az MCT-olaj fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, az inzulinérzékenység javításától kezdve az elsődleges energianövelésig és az éhségérzet elűzéséig. Az egészséges zsírok gyorsan eljutnak a májba, és ketonokká bomlanak le – egy azonnali és alternatív energiaforrás, amely zsírégetésre ösztönzi a szervezetet.

Az éhség megfékezése böjt közben segíthet a pályán maradásban, és javíthatja az erőnlétet.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

4 Az MCT olaj szedésének előnyei időszakos böjt alatt

Tehát megállapítottuk, hogy az MCT olaj nem károsítja a böjtöt. Most pedig nézzünk meg 4 további előnyt, amelyet élvezhet, ha MCT-olajat használ koplalás közben.

1. Elősegíti a zsírégetést

Az MCT olaj zsírégető termék, amely fokozhatja a a böjt metabolikus hatékonysága. Szorosan kapcsolódik a keto diétához, mivel a máj ketonokká alakítja át, segítve a ketózis kialakulását. A ketózis egy olyan metabolikus állapot, amely zsírégető üzemmódba kapcsolja a szervezetet.

Ha MCT-olajat ad a böjt étrendjéhez, felgyorsíthatja a ketózist, így gyorsabban elkezdheti a zsírégetést és a fogyást.

2. Elősegíti a fogyást

A zsírvesztés elősegítésében az MCT olaj egyidejűleg támogatja a fogyást.

A hosszú láncú trigliceridek fogyasztását közepes láncú trigliceridekre cseréljük csökkenti a testsúlyt. Tanulmányok is azt mutatják MCT-vel dúsított étrend segíthet az elhízás és más anyagcsere-betegségek kezelésében.

3. Elnyomja az éhségérzetet és elősegíti a jóllakottság érzését

Az MCT olaj időszakos koplalással kombinálva segíthet a fogyásban a jóllakottság elősegítése és az éhségérzet megfékezése. Az étvágy kezelése elengedhetetlen a böjt alatt, mivel a túlzott étkezési sóvárgás növeli annak valószínűségét, hogy megszegi a böjtöt.

Ha csökkenti étvágyát, nagyobb valószínűséggel tartja koplalását. Az étkezési időszakban az MCT olaj fogyasztása segíthet csökkenteni az elfogyasztott étel mennyiségét, mivel hosszabb ideig megőrzi a jóllakottság érzését.

4. Javítja az agyműködést

Mivel az MCT olaj növeli a ketonok szintjét, segíthet az agy egészségének javításában. Ha nincs glükóz, a ketontestek az agy elsődleges energiaforrásává válnak, elősegítve a az agy anyagcseréje.

Ezért az MCT olaj segíthet az agy ködösítésében és javíthatja a mentális tisztaságot, miközben az agy a szokásos üzemanyagforrás nélkül működik.

Hogyan használd az MCT olajat az étrendedben?

Az MCT olaj önmagában vagy étellel és itallal is bevehető. Annak érdekében, hogy az MCT-olaj mellett ne vegyen fel több kalóriát az étrendjében, a legjobb, ha nulla kalóriatartalmú itallal fogyasztja. Például hozzáadhat MCT-olajat reggeli kávéjához vagy teájához.

Hasznos lehet, ha reggel, a böjt elején vesz MCT-t. Így a nap elején megnövekedett energiaszintet és jóllakottságot tapasztalhat, ami segíthet a böjtölésben.

Az, hogy mennyi MCT-olajat vesz be, a böjti tervtől függ. Attól függően, hogy hány kalóriát enged meg az ütemterv, érdemes lehet bevenni egy adagot a nap elején, egy másik adagot pedig később, hogy növelje energiáját.

Vannak, akik szívesebben veszik be az étkezési időszak alatt, hogy elősegítsék a jóllakottság érzését a böjt kezdete előtt. Végső soron az MCT-olajat az önnek és étkezési szokásainak leginkább megfelelő módon adhatja hozzá étrendjéhez.

Általában a napi fogyasztás biztonságosnak tekinthető mindaddig, amíg korlátozza bevitelét. Ha az előnyök eléréséhez szükségesnél több MCT-olajat vesz be, az gyorsan túlterhelt kalóriát okozhat, ami megtörheti a böjtöt.

A böjtön kívül az általános fogyasztási ajánlás nem több, mint 4-7 evőkanál naponta.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Tehát az MCT olaj megtöri a böjtöt?

Technikailag igen. Bármilyen mennyiségű kalória fogyasztása a böjt ablakában megtöri a böjtöt. A megfelelő adagokban azonban az MCT olaj kiváló kiegészítője lehet az időszakos böjtprogramnak. Elősegítheti a fogyást azáltal, hogy hosszabb ideig jóllakott, és a ketontermelés fokozásával zsírégető üzemmódba kapcsolja testét.

Az MCT olaj megfelelő mennyiségű kalóriát tartalmaz, ezért mindig ügyeljen a teljes kalóriabevitelre a koplalás és az étkezés során. Ragaszkodjon a kis adagokhoz, és élvezheti ennek a szív-egészséges zsírnak az egészségügyi előnyeit.

Szerző

MCT olaj gyorsan tör?

Az MCT olaj gyorsan felszívódik a szervezetben, így könnyen és gyorsan hasznosul. Ennek köszönhetően sokan az energianövelés és a zsírégetés terén is használják. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden szervezet más, és egyes egyének esetében eltérő hatásokat tapasztalhatnak.

Tudja meg itt:

Ha kíváncsi vagy az MCT olaj további előnyeire és használatára, kérjük, olvassa el további információkat itt.

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS

Figyelem, kedvezmények a KetoMix termékekre és csomagokrabővebben