Automata kávéfőzők kiválasztása

Tartalom

Egy könnyedén elkészített tökéletes kávé. Pontosan ezt érik el az automata kávéfőzők is. Csak kiválassza a kívánt fajtát, megnyom egy gombot, és a készülék máris megtesz mindent az Ön számára. Leőröli, sűríti, kávét készít és a legtöbb modell még a tejhabot is eltudja készíteni. Az eszköz saját magát kitisztítja, így nem kell semmin se aggódnia.

Összehasonlítani a modelleket nem könnyű munka. Minden olyan termék, amely magába foglalja az automata kávéfőzők összehasonlító tesztjét, jó hírű gyártóktól származik, és a legfontosabb paraméterekben azonosak vagy nagyon hasonlóak általában. Emiatt szükséges a kisebb paramétereket is megvizsgálni, amelyek szubjektívek lehetnek, ilyen például a víztartály vagy a kávétartály térfogata. Ki kell értékelni a hulladéktartály térfogatát is, mivel minél nagyobb, annál jobb.

Nagy hangsúlyt fektettünk az automata kávéfőzők összehasonlításánál a gőznyomásra és a teljesítményekre is, de mint ahogy már azt említettük, különösen fontos a gőznyomás minden eszköznél. Ugyanakkor egy olyan paraméterről van szó, amely nagyon fontos szerepet tölt be az eszpresszó elkészítésénél. Ezért is összpontosítottunk ilyen beállítási lehetőségekre és funkciókra. A beállításoknál vizsgáltuk azt is, hogy lehetséges-e beállítani a víz hőmérsékletét, keménységét és a kávéfőző kávéerősségét is. Kiértékeltük többek közt azt is, hogy milyen a beépített daráló is. Ezek alapvetően befolyásolják az így kapott kávé ízét.

Mivel a kávéfőzők elsősorban különböző funkciókban és más kevésbé fontosabb paraméterekben különböznek egymástól, fontos azt is hangsúlyozni, hogy még az olcsóbb modellek sem rossz minőségűek. Általában néhány hiányzó funkció miatt pontokat veszíthetnek ilyen értékeléseknél, főleg, ha kisebb a kapacitása is a kávéfőzőnek.  Elmondható az is, hogy minden modell igazából jó, csak a jobb, ha a személyes preferenciáknak megfelelően választjuk ki a számunkra legmegfelelőbb automata kávéfőzőt.

Bármilyen információt a minőség automata kávéfőzők kiválasztásáról a következő cikkben találhat. Itt áttekintheti az egyes modellek részletes áttekintését, valamint külön-külön megtekintheti az automata kávéfőzőket.

✅Hogyan is válasszunk automata kávéfőzőt

A kávé popularitása az elmúlt időszakban sem csökkent, de már nem szükséges kávézóba menni a minőségi eszpresszókért és rengetget pénzt elkölteni erre. A kávé szerelmeseinek legnagyobb örömére ma már az otthonukban is elkészíthetik a kedvenc italaikat kávéfőzők segítségével. Az elkészítés egyik legegyszerűbb és egyben legjobb módja, ha egy automata kávéfőző segítségével készíti el a kedvenc kávéját.  Az ilyen és hasonló elkészítés nem igényel sok időt, és nem is okoz nagy rendetlenséget, mint a sima kávéfőzők esetében. Még csak nem is kell pénzt kiadnia mindenfelé drága és gyakran nehezen beszerezhető kávékapszulákra.

Ajánljuk

Cikkünkben megtekintheti a különböző típusú kávéfőzők összehasonlítását, és megtudhatja, mire kell összpontosítania mikor automata modelleket választ. Mi elemeztük a kávéfőző paramétereit, funkciót és kialakítását, így Önnek csak azt kell mérlegelnie, hogy milyen kritériumok is fontosak az Ön számára és melyikek kevésbé. Végül, de nem utolsósorban, elgondolkodhat azon is, hogy milyen az ára az automata kávéfőzőnek, hogy mégis, mennyit hajlandó ebbe belefektetni, és hogy ezért a pénzért milyen eredményre számíthat.

Arra is összpontosítottunk, hogy a legjobb kávéfőzőket válaszuk ki, és így írtuk a cikket, amely tanácsot tud adni Önnek.

✅Dióhéjban: hogyan is válasszuk ki az automata kávéfőzőt

  • Szabja megy a költségvetést – az automata kávéfőző ára meghaladhatja a tízezreket is, ezért jó, ha felméri mennyit is szeretne erre szánni
  • Válassza ki a térfogatát – ez fontos, mivel nem mindegy, hova is keresi a kávéfőzőt, otthonába inkább vagy pedig irodába
  • Válassza ki a tejhab elkészítésének módját – döntse el, hogy a gőzpálcás módszert szeretné-e, vagy inkább az automatikus habverést, vagy esetleg mind a kettőt igényli
  • Nézzen meg más beállítási lehetőségeket – például nézze meg az őrlési érdesség kiválasztását, vagy a víz keménységének vagy pedig a hőmérsékletének beállítását
  • Vegye figyelembe a többi funkciót – nézze meg a kijelző méretét, különféle program típusokat stb.

✅Az alapvető típusai a kávéfőzőknek

Először is tisztázni kell azt, hogy milyen kávéfőzők is vannak a piacon, és hogy mikre képesek. A kávéfőzőket alapvetően három típusra oszthatjuk: eszpresszógép, automata és kapszulás kávéfőzők. Rajtuk kívül találkozhat más fajta kávéfőzőkkel is.

✅Eszpresszógép

Ez a típusú kávéfőző valójában a kávézókban található eszközök kisebb változata. Az eszpresszógépek igénylik a legnagyobb mennyiségű munkát, ezért ideális választás olyan kávé szeretőknek, akik élvezik az elkészítései rituáléját a kávénak. Ha Ön ebbe a csoportba tartozik, akkor az eszpresszógépek tesztjét tekintse meg. Általában az ilyen gépekben nem található kávétartály vagy daráló, ezért mindenekelőtt a kávét kell leőrölni, majd a szitába beleönteni.  Ugyanakkor ennél a típusnál figyelemmel kell kísérni a vízadagolását is. Ez csak a drágább modelleknél automatikus, ezért nem igazán ajánljuk az olcsóbbakat, mivel ezek nem rendelkeznek automata vízadagolással.

Az úgynevezett POD-okkal könnyebbé teheti munkáját, amelyek kávéval töltött párnák, és ha a funkcióját tekintjük, akkor a kapszulás kávéfőző készülékekhez hasonlít a leginkább. A kávéfőző karbantartása ebben az esetben sokkal igényesebb, mint más típusoknál.

Összességében fontos megemlíteni, hogy valószínűleg pluszban szüksége lesz egy kávédarálóra is, ami nem olcsó mulatság, és ezt csak azért, hogy letudja őrölni a kávéját. Másik lehetőség, hogy már előre őrölt kávét használ, de ez viszont megfosztja az aromájának jelentős részétől.

✅Kapszulás kávéfőző

A kapszulás kávéfőző kicsi és könnyedén kezelhető, előnye az is, hogy nem annyira drága. A kávé készítése pedig csak annyi, hogy behelyez egy kapszulát és megnyom egy gombot. Néhány modell öntisztító funkcióval is rendelkezik. Ha kompakt és viszonylag egyedi készülékre vágyik, nézze meg itt a kapszulás kávéfőzők tesztjét. A kapszulás kávéfőzők nagyon változatosak, gyakran lehetőségünkben áll teát vagy más italok elkészítése is. Minőségük változó, akárcsak a kapszulák minősége.

Hátránya, hogy egy kávéfőző csak általában egy márkájú kapszulával működhet, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő kapszulát vásárolja meg. Ezen kívül pedig nem őrölt kávé készül benne. További hátránya az is, hogy így a kávé ára magasabb, mint hogy ha egy automata kávéfőző segítségével készítette volna el a kávéját. Ha nagyobb mennyiségben fogyaszt kávét, akkor így ezáltal sokkal többet fog a kávéra is költeni. A tejet tartalmazó italok szintén problémát jelenthetnek. Csak a drágább készülékek esetében kaphatunk külön tejtartályt is. Legtöbben egyszerűen egy kapszulában lévő tejporral helyettesítik, de ez nem egyezik meg a friss tejjel.

✅Automata kávéfőzők

A kapszulás kávéfőzőkkel együtt az automatikus modellek azok, amelyek a legkevésbé függenek az embertől, és annak segítségétől az elkészítése során. Az automata kávéfőzők beépített darálóval és víztartállyal rendelkeznek, gyakran még tejtartállyal is. Egy gombnyomással elvégzik az összes műveletet az eszpresszó elkészítéséhez, egyes modelleknél pedig a cappuccino elkészítéséhez is, beleértve a kávé őrlését, a főzést és az öntisztítást is. Csakúgy, mint az eszpresszógépeknél, ebben a kategóriában is a kávé POD-okkal kompatibilis eszközös közé sorolhatjuk.

Az automata kávéfőző egyik előnye, hogy frissen őrölt kávét készít, viszont hátránya az, hogy a kávétartály közvetlenül a készülékben helyezkedik el, és így az nem kívánt hőhatásnak van kitéve. A készülékek másik hátránya, hogy nem a legkisebbek, így eléggé helyigényesek, és a karbantartása is kissé igényesebb lehet. Ezért mindig jobb, ha olyat választunk, amely öntisztító funkcióval rendelkezik, vagy olyan kávéfőzőt válasszunk, amelyek maguk is rámutatnak arra, hogy mikor van szükség tisztításra vagy vízkőtelenítésre. Egy csésze kávé ára akár 300 forintt alatt is lehet, a kávé választásától függően. A kapott ital minősége leginkább a kávébab minőségétől függ.

TIPP: Topseller TIPP: Topseller

✅Paraméterek

A kávé elkészítésének számos kulcsfontosságú tényezője van, viszont a legfontosabbak ezek közül a nyomás és a hőmérséklet. Az elkészítés sebessége függ elsősorban a készülék teljesítményétől is, de ehhez viszont a fogyasztás is hozzá kapcsolódik.

✅Nyomás és hőmérséklet

A kávé elkészítésének egyik legeslegfontosabb paramétere a nyomás. Kellő nyomás nélkül egyszerűen nem fog tudni jó kávét főzni. Általában a kávézókban 9 bar nyomású kávéfőzőkkel találkozhatunk, ezért is meglepő, hogy otthoni használatra azok a legideálisabb kávéfőzők, amelyek 15 bar nyomással bírnak. Ez annak köszönhető, hogy a professzionális kávéfőzőktől eltérően a háztartási gépek nem tartják állandóan a nyomást, hanem előbb 0-15 bar, majd ismét 15-0 bar görbét képeznek, tehát átlagosan elérik a 9 bar értékez. A kávéfőzés ideális hőmérséklete ennek a nyomásnak köszönhetően 90 ° C (kb. 88 – 92 ° C).

✅Energiafelhasználás

A kávéfőző az egyik legkisebb háztartási készülék, ezért nem fogyaszt annyi áramot. Az, hogy mennyi áramot fogyaszt egy készülék, az főleg a fűtési sebességet befolyásolja, így ha általában reggelente készít kávét, akkor főleg a nagyobb energiafogyasztású készüléket ajánljuk, mivel így nem több lesz a megtakarított ideje. Az, hogy egy gép nagyobb vagy kevesebb energiát fogyaszt, nincs hatással az ital minőségére.

✅Fogyasztás

Mivel ez egy kicsi eszköz, a fogyasztása nem fontos. Ha azonban megszeretne takarítani egy kis pénzt, akkor javasoljuk, hogy olyan eszközt keressen, amelynek van spórolós üzemmódja is. Néha a készülék túl korán kapcsol energiatakarékos üzemmódba, ezért gyakran kell majd bekapcsolnia, ami viszont folyamatos újra melegítést jelent.

✅Funkciók és jellemzői

Az eszköz kiválasztásában az egyik döntő tényező az az eszköz felszereltsége. Csak Önön múlik milyen gépet választ, mely funkciók lesznek hasznosak az Ön számára, melyikek kevésbé. A tejhabos kávé szerelmeseinek a tejtartály nagyon fontos funkció lehet, és figyelni kell majd azt is, hogy tej habarása automatikus vagy manuálisan történik. Mindenki biztosan értékelni fogja egy kávéfőzőnél az ilyen beállításokat a tökéletes eredmény elérése érdekében. Az igazi ínyencek számára fontos lehet az is, hogy a csészéket is fűtse a gép, ami azonban nem teljesen tökéletes a hétköznapi fogyasztók számára – itt sajnos gyakran a felületen különböző hőmérsékletek találkozhatnak egymással.

✅Őrlőgép

A kapott ital erőssége és íze az őrölt kávé durvaságától is függ. A víz átáramlik a finomra őrölt kávén, így sokkal teljesebb ízt és aromát nyer. A túl finom kávé azonban megéghet és keserűvé válhat. Másrészt, ha a víz gyorsabban áramlik át a durván őrölt kávén, akkor lágyabb ízt kaphat, de ilyen nagyon durva őrlésnél a kávé túl gyenge lehet. A kávédaráló általában már az automata kávéfőzők része és az ideális eredmény elérése érdekében lehetővé teszik nekünk a kávéfőzők, hogy a darálás durvaságát is beállíthassuk. Egyes modelleknél viszont már az őrölt kávé is felhasználható, de ez nem minden kávéfőzőnél van így.

Az eszpresszó elkészítéséhez a legjobb kávé a félig durva őrölt kávé. Ha érdekli Önt a többi módszer, hogy hogyan tud másképp kávét főzni, hasznos áttekintést találhat a kávédarálókról szóló cikkünkben is.

✅Előkészítési beállítások

Modernebb eszközök esetében elvárt dolog, hogy a beállításokat tudjuk állítani. Jó, ha a gépeken betudjuk állítani például a kávé erősségét (ami természetesen a már említett őrléstől is függ), vagy a víz hőmérsékletét. Kiválaszthatja a kávé mennyiségét is, azaz több vagy kevesebb vizet tartalmazzon a kávé. Néhány eszköz lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre két kávét készítsen el, ami különösen alkalmas két főnek.

A beállításoknál biztos értékelni fogja a vízkeménység meghatározó beállítást is. A gyakorlatban ez igazából úgy működik, hogy a tartályban lévő vizet maga a kávéfőző vízkő mentesíti, attól függően, hogy mennyire kemény a vize az otthonában. Azt, hogy a víz keménységét a kávéfőző segítségével, hogy vizsgálhatja, azt segíti a kávéfőző kézikönyve, ami mindent egyszerűen és egyértelműen elmagyaráz, így nem kell aggódnia a bonyolult vegyi műveletek miatt.

✅Állítható leeresztő magasság

Az automata kávéfőzők manapság már általában beállítható kimeneti magassággal rendelkeznek. Ez azért van, mert ha esetleg túl magasan lenne az alja, akkor egy kis csésze eszpresszóba öntött kávé össze-vissza spriccelne. Vagy épp ellenkezően, ha a kifolyó túl alacsonyan lenne, és nem tudná felemelni, akkor nehezebben tudná elkészíteni azokat a kávéitalokat, amelyeket magasabb pohárban szolgálnak fel. Ezek közé az italok közé tartoznak például a Lungo, café laté vagy épp a cappuccino tejes változatai.

✅Melegítsük fel a csészét

Ezzel szemben egy elég jelentéktelennek tűnő funkció is elengedhetetlen lehet egyes felhasználóknak. A fűtött csészében a kávé nem hűl le annyira, és jobban megőrzi a krémes habját, gazdag ízét és aromáját is. Vannak azonban olyan fogyasztók is, akik idővel már nem használják ezt a funkciót, mert nem bánják, ha a kávéjuk egy kicsit lehűl, és főleg azért sem használják ezt a funkciót, mert mikor bekapcsolják a kávéfőzőt, akkor némi időbe telik, mire a eleve a kávéfőző felmelegszik, utána pedig arra is várni kell, hogy a csésze melegítő is felmelegedjen. Általában 81-270 ezer forint árú hagyományos automata kávéfőzők esetében nem igazán jó ez a funkció.

Tipp: Ha a fűtött csészéket részesíti előnyben, de a kávéfőzője nem rendelkezik ilyen fűtési funkcióval, vagy nem elég erős, akkor a csészét a fúvóka gőzével is gondosan felmelegítheti.

✅Kézi tejhabosítás

Az automatikus kávéfőzők nem garantálják az automatikus tejhabosítást. De vannak azért olyan gépek is, amelyek igen.

Már majdnem az összes automata vagy pedig eszpresszógép olyan erővel fújja ki a forró gőzt, amelyekkel a kézi tejhabosítás is elvégezhető. De ennek hátránya az automata tejhabosítással, hogy nem olyan könnyű elérni a tökéletes tejhabot, és ez nem kevés gyakorlatot igényel. Végezetül szükséges elég gyorsan haladni vele, hogy a tej ne legyen túl forró és hogy ne égjen meg. Az ajánlások szerint a kávét olyan melegen kéne felszolgálni, hogy egyből fogyasztani is tudjuk.

✅Félautomata és automata tejhabosítás

Vannak olyan kávéfőzők, amelyeknek vannak olyan karjaik, amiket egyből belerakhatunk a doboz tejbe. A kávéfőző a tejet egyből felkeveri és habosítja, így készít belőle egyből habot. Hasonlóan működnek a többi kávéfőzők is, csak külön kell habverőt is alkalmazni, kell, hogy saját tálja legyen a tej habosításához, ahol a tejből egy gombnyomásra habot tud készíteni. Végezetül az ilyen kávéfőzőknél a gőz kifújóval is tud kézileg tejet habosítani. Ezeket így félautomatának nevezik.

Figyelmet kell fordítani azokra a kávéfőzőkre is, amelyeknél az egyetlen módja a tej habosításának az automatikus, mivel itt nem lehet a kifújóval tejet habosítani. Szerintünk ez nem igazán jelent rossz hírt a kávéfogyasztóknak, hogy ha eltudják fogyasztani úgy a tejhabot ahogy azt a kávégép elkészíti, és nem fogja zavarni, hogy kézileg nem tudják elkészíteni, úgy, ahogy azt szeretik. Mielőtt kiválasztják a kávéfőzőt elkell gondolkozniuk azon is, hogy szeretnék-e, hogy kézileg tudják elkészíteni a kávéjukhoz a habot, vagy megelégednek a kávéfőző által készített habbal is. A kettő kombinációja viszont szerintünk a legjobb megoldás.

Az automata és félautomata tejhabosításnál fontos tudni azt is, hogy ez több gondot jelent a kávégép tisztántartásánál.

✅A forró víz funkciói

A kávéfőző nem csak kávé elkészítésére szolgál. A legtöbb automata kávéfőző képes csak forró vizet is kiadni és kifújni a forró gőzt magában. Elég csak egy gombot megnyomni és a kávéfőző máris megtelíti a csészéjét forró vízzel a tea vagy más ital elkészítéséhez.

✅Az automata kávéfőzők tisztítása és vízkőtelenítése

Az automata kávéfőző egy szuper és nem igényes segítő. De a fontos karbantartásoktól itt sem menekül meg. Például a kávé, amit elkészít, valahol annak is végeznie kell. Ezért a legtöbb kávéfőző jelzi, hogy mikor kell ezt a tartályt kiüríteni vagy arról is jelez mikor kell a vizet kicserélni, vagy hogy mikor szükséges a gépet kitisztítani.  Fontos a vízkőtelenítés is, amit körülbelül havonta kell elvégezni.

A kávéfőzőkbe be van építve egy vízkőtelenítés opció, ahol csak pár gombot kell megnyomnia a leírások szerint, és a kávéfőző már végzi is a dolgát. Fontos viszont beszerezni a vízkőtelenítéshez fontos hozzávalókat, amik vagy a géphez kapja, vagy pedig külön kell beszereznie. A kávéfőzők tisztításánál fontos azokat a dolgokat használnia, amelyek a leírásban is szerepelnek.

✅További funkciók

Vannak olyan készülékek, amelyek kevésbé megszokott funkciókkal is rendelkeznek. Ilyen az időzítő is, amelynél betudja állítani, hogy a kávéfőző mikor készítse el magának a kávét, így reggel a friss kávéra ébredhet. A másik fontos funkció az aroma rendszer, amikor a kávéfőző a forró vizet friss őrölt kávén keresztül átnyomja, még a kávé elkészítése előtt, és így jobban lehet érezni a kávé ízét és aromáját. A drágább modelleknél lehetőség van egyén profil és kedvenc italok beállítására is. Reggel nem kell aggódnia azon, hogy beállítsa a kávéfőzőjét, csak ki kell választani a megfelelő profilt és egy gombnyomással már készítheti is a kávét. A technológiai vezérlését mobiltelefonon vagy táblagépen is elérheti. Alapvetően, egyetlen dolgot nem tudnak még ezek a gépek megcsinálni, az pedig az hogy kihozzák a kávét és tálalják.

✅Dizájn, felépítés és ital fajták

A kávéfőző nem tartozik azon eszközök közé, amelyeket ellehetne rejteni a szekrényben. Ezért a legjobb, hogy ha olyat választunk, ami nagyon jól illik a konyhánkhoz. A gyártók továbbra is többnyire ragaszkodnak a klasszikus színekhez, például a fekete, a fehér és a rozsdamentes acélhoz, de egyre több és újszerűbb extravagáns darab jelenik meg a piacon. Figyeljen azonban a kialakításban is az eszközére, mert gyakran az ár fő eleme az eszköz megjelenése (vagy egy jól ismert tervező aláírása), és maga a kávéfőző már nem is éri el azt a minőséget, amelyet más, ugyanabban az árkategóriában lévő készülékeknél találna.

Nagyon figyeljen a kávéfőző méreteire, mert minden kávéfőző testfelépítésében különbözhet – a piacon vannak magas, széles, szinte bármilyen kávéfőző. Meg kell jól néznie, hogy a kávéfőző milyen magas, széles, mély és meg kell mérnie azt a helyet is, ahova ezután majd a kávéfőzőt kívánja helyezni. Ne feledje, a kávéfőzők tápkábelének hossza általában 1,2 méter, ezért annak helyének a csatlakozóaljzat elérhetőségénél kell lennie, különben szüksége lesz hosszabbítóra. Különösen két elem fontos szerkezetileg a kávéfőző számára, ez pedig a kijelző és a kivehető tartály víz vagy tej számára. A kijelző sokkal könnyebbé teszi a készülék vezérlését, az ideális paraméterek beállítását, és a kávéfőző is figyelmeztet a tisztítás szükségességére. Ezután a kivehető tartály megkönnyíti a folyadékok utánpótlását, valamint a tisztítását. Ha a tartály mélységét nézi meg, azt is helyezze figyelembe, hogy mennyi a napi kávémennyisége. Egy egytagú háztartás hiába vásárol egy 2 literes űrtartalmú tartályt, hisz ebben a vízkő csak leülepszik.

Ezzel ellentétben, ha naponta nagy mennyiségű kávét elfogyaszt, vagy egyszerre több személy számára készíti a kávét, akkor nem tanácsos 1 liternél kisebb térfogatú gépet választania. Az egy csésze elkészítéséhez szükséges kávé- és vízmennyiség jobb megismerése érdekében elkészítettünk egy táblázatot a népszerű kávéital-típusokról.

✅Ár

Automata kávéfőzőt több különböző áron beszerezhet, és ez miatt nehéz lehet meghatározni, hogy mi várható el az adott ártól. Ezért röviden át kell beszélni, hogy milyen típusú modelleket kaphat bizonyos árkategóriában, és melyik az Ön számára a legmegfelelőbb. Ezzel elkerülhető egy olyan drága eszköz vásárlása, amelyet nem fog teljes mértékben kihasználni, vagy egy olcsóbb változat, amely pedig nem felel meg az igényeinek. Ami viszont a márkákat illeti, különösen a DeLonghi márka játszik vezető szerepet a kávéfőző gépek piacon, és fog találkozni ezekkel a gépekkel a választása során.

Ajánljuk

✅Hogyan kell használni a kávézaccot?

Az eszpresszó elkészítésekor egyszerűen nem pazarolhat. Noha az automata kávéfőzők általában környezetbarátabbak, mint a kapszulás gépek, amelyekhez még mindig az egyes kapszulákkal kell megküzdenie, használatuk során kávézacc halmozódik fel. És mivel sok kávézacc áll a rendelkezésünkre, jobb hogyha hatékonyan szabadulunk meg tőlük, vagy pedig újra felhasználhatjuk, mint például:

A kertben – biztonságosan hozzáadhatja a kávézaccot a komposztba vagy közvetlenül a virágágyásba, ahol elsősorban a hangára van jótékony hatással. A kártevőket is mint például a csigákat taszítja.

A háztartásban – a kávé egyebek mellet szagsemlegesítőként is ismert, így például, ha hagymát vagy más erős aromás ételt szeletelt fel, átdörzsölheti vele a vágódeszkát. Nedves mosogatórongygal kombinálva segít a leégett edényeken, karcolás nélkül.

A testápolásban – a kávézacc már sok fürdőszobában alapvető eszköz. Ha sötét haja van, akkor, ha a kávézaccot újra felforralja és mosás után kiöblíti vele a haját, akkor felélénkíti a fejbőrét és a vérkeringését.

❓Gyakran Ismételt Kérdések az automata kávéfőzők kapcsán

❓Melyik a jobb: az automata vagy az eszpresszógép?

Az automata kávéfőző gyorsabban és mindenféle gond nélkül elkészíti a presszót, vannak olyan modellek, amelyek egyből a tejhabot is elkészítik. Az eszpresszógép segítségével saját maga készítheti el a kávéját, és az automatával ellentétben olcsóbb is. Többet az előnyökről és hátrányokról itt olvashat.

❓Milyen gőznyomásnak kéne lennie egy kávéfőzőnek?

Az otthoni használatra az az ajánlott, ha 15 bar nyomású a gép, de valamelyik 19 bar nyomással működnek. Részletesebben a Paraméter résznél olvashatnak.

❓Hogyan lehet a kávé ízét meghatározni?

Ez konkrét modellektől függ, valamelyik kávéfőzőnél belehet állítani a víz keménységét, a kávé intenzivitását, vagy pedig azt, hogy hogyan őrölje le. Azt, hogy milyen őrlési fajták vannak, ebben a részben olvashatnak.

TIPP: Topseller TIPP: Topseller

✅Megbeszélés és tanácsadás

Kérdezzen bármit, ami érdekli, és szerkesztőségünk válaszol Önnek. Tanácsod adhat másoknak, vagy megoszthatja tapasztalatait.