15 legjobb tipp a has lefogyásához – ne kövess el felesleges hibákat a fogyás során

A hasi fogyást általában meglehetősen bonyolultnak tartják. Az ok egészen világos. Ez egy olyan rész, amely a normál mozgás során nem mozog jelentősen, ezért egyértelmű, hogy az erről a területről származó zsírok lassabban égnek. Ez egy olyan hely is, amely mögött a gyomor rejtőzik. És így ebben a testrészben meglehetősen gyorsan és jelentősen láthatja, hogy nem tartott lépést és több ételt evett, mint amennyit kellett volna. Ha a has is téged zavar, akkor nézd meg velünk, hogyan ne hibázzunk. Íme egy lista a főbb rossz dolgokról.

1. Óvakodj a gluténtől

Természetesen nem akarunk olyan hisztériát kiváltani, hogy ez az anyag rossz. Ha nem allergiás a gluténra, nincs oka annak teljes elkerülésére. Ha ez az anyag jó minőségű, akkor semmilyen módon nem árthat Önnek. Mivel azonban követjük a hasi fogyás módjára vonatkozó tanácsokat, el kell mondanunk, hogy a probléma valóban túlzott gluténmennyiség lehet. Valójában negatív hatással van arra, hogy ennél a testrésznél nem lehet fogyni. Megjelenik az úgynevezett liszthas. Megszüntetésének módja a glutén csökkentése. Hogyan kell csinálni? Egyszerűen. Csak annyit kell tennie, hogy csökkentse az azt tartalmazó ételek fogyasztását. Ezek tartalmazzák:

• Lisztből készült desszertek és finomságok

• Tészta

• Klasszikus fehér tészta

2. Az éhezés soha nem segít

Sokan elkövetjük azt a hibát, hogy drasztikus étrendre fogadunk a fogyás érdekében. Vagyis azokat, amelyek kizárólag éhezésen alapulnak. Ha ugyanabban a helyzetben van, akkor egyértelműen figyelmeztetnünk kell, hogy nem megfelelő választás a fogyáshoz. Néhány napon belül észreveszi a változást, de ez inkább optikai jellegű. A has zsugorodni fog, mert üres lesz a gyomrod és üres a beled. Ez pozitívan hat a súlycsökkenésre a mérlegelés során is. Egyébként ennek a diétának meglehetősen kontraproduktív hatása van.

15 legjobb tipp a has lefogyásához - ne kövess el felesleges hibákat a fogyás során

Mivel fizikailag csak rövid ideig tartható, az eredeti étrendhez való visszatérés után a gyomor újra kezd feltöltődni. Ezenkívül a test meg akarja védeni magát a hasonló helyzetekkel szemben, és ezért félelmében elkezd több zsírt tárolni az ételtől, mint korábban. Az eredmény az egy has, amely nagyobb lesz. Tehát nem sokat segítesz magadon a döntőben. Gondolkodj el rajta.

3. Fogyaszt elegendő fehérjét?

Könnyen összefüggésbe hozható az étrenddel. Ha a helyes étrendről fogunk beszélni, kiegyensúlyozott és változatos étrendre kell építeni. És biztosan nem hiányzik belőle a fehérje. És ez vonatkozik a fogyásra is. Fehérjékként is ismertek, és az étrendből való kilépés nem kellemes. Mit javasolunk elegendő fehérje érdekében fogyasztani?

• Sovány csirke vagy pulykahús

• Minőségi, alacsony zsírtartalmú tejtermékek

• Tojás

Tartalmazhat még halakat vagy tenger gyümölcseit, vagy hüvelyeseket, tofut és hasonló húspótlókat, amelyek szintén jó források. És miért mindez? Mivel a fehérjék segítenek az izomtömeg növelésében, ami fontos a fogyás szempontjából, tehát ebben a részben is nagyon fontos.

4. Próbálja ki a fehérje-keto diétát

A legjobb étrend mindenképpen a fehérjetartalmú étrend. A hollywoodi hírességek körében népszerű étrend. Vessen egy pillantást a nálunk elérhető legnépszerűbb weboldalra.

Nagy előnye az egyes ételek nagyon gyors elkészítése. Tehát azoknak is ajánlott, akiknek kevés az idejük.

5. A sporttevékenységhez az erősítéshez is társulni kell

Amint a bevezetőben említettük, a hasi fogyás problémát jelent, mert viszonylag rossz helyen van a testeden. Ha a sokat ajánlott klasszikus sport aerob tevékenység mellett dönt, megmozgatja az alsó testét, a felsőtestét, de a test közepe viszonylag mozdulatlan marad. És ezen javítanunk kell.

Ezért el kell kezdenünk erősíteni. És nem szükséges hozzáfűzni, hogy a hasa lesz a megfelelő rész. Itt nem csak izomzatot tud felépíteni, de ennek a résznek a melegítésével a zsírt is jobban égetheti. Ha otthon szeretne tornázni, akkor jól jönnek a bevált felülések vagy hasprések. Az edzőtermekben a gyakorlatok kiegészülhetnek a gépeken található különböző gyakorlatokkal. Vessen egy pillantást a TOP 7 hasi gyakorlatokra.

6. A has területe nagy. Ezt vésse az eszébe

Térjünk vissza az erősítéshez. Sokan elkövethetik azt a hibát, hogy csak a nagyobb izomcsoportokra összpontosítanak. És ez határozottan helytelen. A has viszonylag nagy, ezért figyelni kell az összes izomcsoportra – beleértve az oldalsó izmokat is. Csak a bonyolultságnak köszönheti, hogy valóban egészben elveszíti a hasát. És ez a legjobb hozzáállás.

7. Ne vigyük túlzásba

Semmit sem szabad eltúlozni, és ez vonatkozik a fogyásra is. Ha úgy dönt, hogy erre a testrészre összpontosít, az nem azt jelenti, hogy csak a hasát fogja edzeni. Azt naponta több órátkéne. Lehet, hogy megteheti az első napon, de a hét következő napjaiban nem mozoghat ennyit. Egy ilyen képzés teljesen haszontalan. Helyes egyensúlyban és megfelelő intenzitással tornázni. Ez alatt azt is értjük, hogy itt egy bizonyos szabályszerűségnek szerepet kell játszania. Jobb, ha rövidebb alkalommal hetente többször, mint a szó szoros értelmében túlzásba esni, majd a hét hátralévő részében semmit sem csinálni a hassal. Ez nem így működik, és nem fog működni. Erősítsen más izmokat, hátat, vállakat és hasonlókat is. Felesleges folyamatosan csak a hasat erősíteni.

8. Nem fog azonnal működni

Meddig nőtt a hasad? Hónapok voltak? Ha igen, akkor határozottan ne számítson arra, hogy a rossz életmódot néhány nap alatt ki tudja küszöbölni. Még a fogyásnak is megvannak a szabályai, és fokozatosnak kell lennie. Az első jó eredmények néhány hét múlva várhatók. Ideális hetente egyszer megmérni a hasat, és megtudni, hogy áll a zsírraktáraival. Ha tökéletes lapos hasra vágyik, ne feledje, hogy ez több hónapig is eltarthat. Vagyis körülbelül annyi idő kell hozzá, mint amennyi idő alatt fel is szedte a kilókat.

9. Egyél elegendő mennyiségű rostot

Az oldható rost felszívja a vizet, és gélt képez, amely segít lassítani az ételt, amikor áthalad az emésztőrendszeren.

Tanulmányok azt mutatják, hogy az ilyen típusú rostok hozzájárulnak a fogyáshoz azáltal, hogy eltelítenek, így természetesen kevesebb ételt eszel. Ez csökkentheti a szervezet által az ételből felszívódó kalóriák mennyiségét.

Ráadásul az oldódó rostok hozzájárulhatnak a hasi zsír elleni küzdelemhez. Egy több mint 1100 felnőtt felméréséből kiderült, hogy minden 10 gramm oldható rost bevitelére a hasi zsír 5 éves időtartam alatt 3,7% -kal csökkent. Ezért próbáljon naponta fogyasztani magas rosttartalmú ételeket. Példa az oldható rost kiváló forrásaira: lenmag, shirataki tészta, kelbimbó, avokádó, hüvelyesek és szeder.

10. Ne fogyasszon transzzsírokat tartalmazó ételeket

A transzzsírok néhány margarinban megtalálhatók, és néhány csomagolt ételhez is adják. Ezeket a zsírokat különböző állatkísérletek során összefüggésbe hozták a test gyulladásával, szívbetegségekkel, inzulinrezisztenciával és a hasi zsír növekedésével.

Egy 6 éves tanulmány kimutatta, hogy a magas transz-zsírtartalmú étrendet fogyasztó majmoknál 33% -kal több hasi zsír volt, mint azoknál a majmoknál, amelyek magas egyszeresen telítetlen étrendet fogyasztottak. A hasi zsír mennyiségének csökkentése és az egészség védelme érdekében gondosan olvassa el a címkéket arról, hogy mit tartalmaznak az elfogyasztott ételek, és kerülje a transzzsírokat tartalmazó termékeket. Ezeket gyakran “részben hidrogénezett zsíroknak” nevezik.

11. Ne igyon túl sok alkoholt

Az alkoholnak nagyon kicsi az egészségre gyakorolt ​​előnye, de valóban nagyon káros, ha túl sokat iszik. Ez közismert dolog. A kutatások szerint a túl sok alkohol miatt hasi zsír is gyarapodhat.

Számos tanulmány (pl. Itt) összekapcsolja az erős alkoholfogyasztást a központi elhízás jelentősen megnövekedett kockázatával – vagyis a derék körüli túlzott zsírraktározással. Az alkohol korlátozása csökkentheti a has méretét. Nem kell teljesen lemondanod, ha nem tudsz, de az egy nap alatt elfogyasztott mennyiség korlátozása valóban sokat segíthet. A kutatás során több mint 2000 embernek, aki naponta fogyasztott alkoholt, de átlagosan kevesebb, mint egy italt fogyasztott, kevesebb volt a hasi zsír, mint azoknak, akik ritkábban, de több alkoholt fogyasztottak az alkoholfogyasztás napjain.

12. Ne legyen túl stresszes

A stressz hasi zsírgyarapodáshoz vezethet, ha arra kényszeríti a mellékveséket, hogy kortizolt termeljenek, más néven “stresszhormont”. A kutatások azt mutatják, hogy a szervezetben a kortizol magas szintje növeli az étvágyat, és részben zsírraktározást is okozhat a hasban. Sőt, azok a nők, akiknek már nagy a derekuk, a stressz hatására általában több kortizolt termelnek. A megemelkedett kortizol tovább növeli a test közepén a zsírgyarapodást.

A hasi zsír csökkentése érdekében végezzen élvezetes tevékenységeket, amelyek enyhítik a stresszt. A jóga gyakorlása vagy a meditáció hatékony módszer lehet. De mindegyikünkön múlik. Keressen egy olyan tevékenységet, amely levonja a nyugtató stressztől.

13. Ne fogyasszon sok édes ételt és cukrot

A cukor fruktózt tartalmaz, amely túlzott fogyasztása során több krónikus betegséghez kapcsolódik. Ide tartoznak a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás és a különféle májbetegségek.

A tanulmányok egyértelműen mutatják a magas cukorbevitel és a megnövekedett hasi zsír közötti kapcsolatot. Fontos felismerni, hogy nemcsak a finomított cukor vezethet a hasi zsír növekedéséhez. Még az “egészségesebb” cukrokat (például a mézet) is okosan és tisztelettel kell használni.

És az olvasó megjegyzése:

Pontosan, ahogy mondod, mindez az ételről szól, én is megváltoztattam az életmódomat, és eltűnt a hasam. Főleg a cukrok nemszabad fogyasztani, hisz ezek bőr alatti zsírként tárolódnak.

14. Gyakoroljon különféle aerob gyakorlatokat (kardió) – csak edzzen, izzadjon

Az aerob testmozgás (az úgynevezett kardió) hatékony módszer az egészség javítására és a kalóriák elégetésére. Tanulmányok azt mutatják, hogy ez az egyik leghatékonyabb mozgásforma a hasi zsír csökkentésére. Ha arról van szó, hogy a mérsékelt vagy nagy intenzitású testmozgás előnyösebb-e, az eredmények vegyesek. Egyszerűen tedd azt, ami neked megfelel és amit szeretsz. Az intenzitástól függetlenül fontos, hogy milyen gyakran és mennyit edz.

15. Óvakodjon a szénhidrátoktól, különösen a finomított szénhidrátoktól

A szénhidrátbevitel csökkentése nagyon előnyös lehet a zsírégetésnél, ezen belül a hastájékán. A napi 50 grammnál kevesebb szénhidrátot tartalmazó étrend hasi zsírvesztést okoz a túlsúlyos embereknél, a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának kitett embereknél és a policisztás petefészek-szindrómában (PCOS) szenvedő nőknél. Tehát korlátozza a szénhidrátokat az étrendben.

Ezenkívül egyszerűen próbálja meg a finomított szénhidrátokat felváltani a feldolgozatlan keményítő-szénhidrátokkal – ez javíthatja az anyagcserét és csökkentheti a hasi zsírtartalmat.

16. Cserélje ki az egészségtelen zsírokat a főzés során kókuszolajra

A kókuszolaj az egyik legegészségesebb zsír, amelyet fogyaszthat. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kókuszolajban lévő közepes tartalmú zsírok felgyorsíthatják az anyagcserét és csökkenthetik a magas kalóriabevitelre válaszként tárolt zsír mennyiségét. Ellenőrzött tanulmányok azt sugallják, hogy ez a hasi zsír elvesztéséhez is vezethet.

Egy tanulmányban az elhízott férfiak, akik 12 héten keresztül naponta szedtek kókuszolajat, átlagosan 2,86 cm-t vesztettek a derekuktól anélkül, hogy szándékosan megváltoztatták volna étrendjüket vagy edzésstílusukat. Ne feledje, hogy a kókuszolaj továbbra is magas kalóriatartalmú. Tehát használja ezt a zsírt is okosan.